Κλειστά ΟΛΑ τα σχολεία αύριο σε Έβρο και Περιφέρεια ΑΜΘ με απόφαση Μέτιου

Κλειστά ΟΛΑ τα σχολεία αύριο σε Έβρο και Περιφέρεια ΑΜΘ με απόφαση Μέτιου

Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ΟΛΑ τα σχολεία στο νομό Έβρου αλλά και συνολικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω του κύματος κακοκαιρίας που συνεχίζει να πλήττει την περιοχή μας.

Την απόφαση αυτή έλαβε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και αναμένεται να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή. Άλλωστε οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται στο νομό, ενώ ο ολικός παγετός που θα επικρατεί και αύριο, κάνει απαγορευτικές τις μετακινήσεις.

Τα μαθήματα πάντως θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου αναφέρει:

Τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, μετά από συνεννόηση με τους πέντε χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο λόγω των χιονοπτώσεων, των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού στο σύνολο σχεδόν της Περιφέρειας αλλά και της ανάγκης να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις στην πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας Covid-19 λόγω του ψύχους.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έβρος: Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις – Ποια είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο (ΒΙΝΤΕΟ)