ΚΥΤ Φυλακίου: Απ’ την Λάρισα έφεραν την περασμένη βδομάδα λαθρομετανάστες, που έληξαν τα χαρτιά τους

ΚΥΤ Φυλακίου: Απ’ την Λάρισα έφεραν την περασμένη βδομάδα λαθρομετανάστες, που έληξαν τα χαρτιά τους

Ελάχιστες ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στην περιοχή, την περασμένη εβδομάδα έφεραν ένα λεωφορείο με λαθρομετανάστες από την Λάρισα, επειδή έληξαν τα χαρτιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πρόκειται για 25 αλλοδαπούς από την δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου της Λάρισας, τους οποίου έφεραν στο ΚΥΤ Φυλακίου την περασμένη Πέμπτη προκειμένου να γίνει νέα διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων τους, γιατί τα προηγούμενα είτε είχαν λήξει, είτε κάποιοι εξ αυτών δεν είχαν ταυτοποιηθεί καθόλου. Μάλιστα παραμένουν ακόμα στο ΚΥΤ, μια και δεν έχουν ολοκληρωθεί η διατυπώσεις για όλους.

Επίσης, η ενέργεια να μεταφερθούν τα άτομα αυτά χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν την παραμονή στην χώρα μας, προκάλεσαν όπως μαθαίνουμε τις παρατηρήσεις των υπευθύνων της δομής του Φυλακίου Ορεστιάδας, οι οποίοι επεσήμαναν σε αυτούς που αποφάσισαν την συγκεκριμένη μεταφορά από την Λάρισα εδώ, ότι υπήρχε κίνδυνος να κατηγορηθούν ακόμα και για παράνομη διακίνηση.

Η μεταφορά λαθρομεταναστών από την δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου της Λάρισας, μετά από αυτές που προηγήθηκαν από την αντίστοιχη δομή των Σερρών ή παλαιότερα της Δράμας, διαψεύδει πανηγυρικά τους ισχυρισμούς του κ.Μηταράκη, που λέει πως επιμένει στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου για την ταυτοποίηση όσων συλλαμβάνονται στον Έβρο και δεν θα μεταφέρονται από τις άλλες περιοχές της χώρας.

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη μεταφορά λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου από τις Σέρρες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*