Ιδιοκτήτες χωραφιών Φυλακίου: Ούτε μας τηλεφώνησε, ούτε συναντηθήκαμε ΠΟΤΕ με τον δήμαρχο Ορεστιάδας

Ιδιοκτήτες χωραφιών Φυλακίου: Ούτε μας τηλεφώνησε, ούτε συναντηθήκαμε ΠΟΤΕ με τον δήμαρχο Ορεστιάδας

Μια από τις ουσιαστικές ενέργειες και αντιδράσεις για μπλοκάρισμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου ή της δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο χωριό αυτό της Ορεστιάδας, θα ήταν η συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των χωραφιών που βρίσκονται στην περιοχή, να μην τα νοικιάσουν.

Αν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και οι υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου δεν μπορέσουν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες εκτάσεις, τότε πως θα υλοποιήσουν το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που ετοιμάζονται να κάνουν τόσο ο ίδιος, όσο και η Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη γενικότερα; Θα προχωρήσει σε ΕΠΙΤΑΞΗ τους, όπως τους… απειλούν κάποιοι που ενεργούν για λογαριασμό του συγκεκριμένου υπουργείου, χωρίς να είναι απαραίτητα στελέχη του; Γιατί μπορεί αυτή η… βρώμικη δουλειά να ανατεθεί και σε κάποιον από την περιοχή, τον οποίο να έχουν εξουσιοδοτήσει. Κάποιον.. δικηγόρο, πολιτικό μηχανικό ή άνθρωπο ο οποίος να έχει κάποια εμπλοκή με τέτοιες διαδικασίες. Κι αν διαθέτει και ο ίδιος κάποια έκταση στην περιοχή, τότε πολύ καλύτερα για τον κ.Μηταράκη και τους συνεργάτες του.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, ότι από τις πρώτες ή τουλάχιστον απ’ τις κινήσεις που κάποια στιγμή θα προχωρούσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αν πραγματικά θέλει να κάνει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ μπλοκαρίσματος υλοποίησης αυτής της κατάπτυστης κυβερνητικής απόφασης, θα ήταν να έρθει σε επαφή μαζί τους. Κι όχι μόνο απλά να τους τηλεφωνήσει, αλλά να συναντηθεί μαζί τους. Κι όχι τώρα, μετά την δημοσίευση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για επέκταση ή δημιουργία νέας δομής στο ΚΥΤ Φυλακίου, αλλά πολύ νωρίτερα. Μήνες συγκεκριμένα νωρίτερα, από τον Σεπτέμβριο ακόμα που προέκυψε η γνωστή δήλωση Μηταράκη στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου, όπου είπε το περίφημο :”Ήδη επεκτείνουμε το Φυλάκιο στον Έβρο”.

Κι αν όχι τότε, σίγουρα μετά το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας στις; 18 Σεπτεμβρίου, όταν ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Καζαλτζής του είπε δημόσια, για επαφές και προτάσεις που δέχονται κάτοικοι προκειμένου να νοικιάσουν 150 στρέμματα. Μάλιστα και ο κ.Μαυρίδης είπε ότι το γνωρίζει αυτό. Κι αν όχι τότε, άλλες τουλάχιστον 3 φορές που βρέθηκε εκπρόσωπος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην περιοχή, ο πολιτικός μηχανικός Θεόφιλος Αμανατίδης και έκανε προτάσεις, διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με ιδιοκτήτες χωραφιών. Όλες τις φορές ενημερώθηκε για αυτές τις… ύποπτες και ανησυχητικές κινήσεις ο δήμαρχος Ορεστιάδας, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρήστο Τυρμπάκη. Αλλά και από το Evros-news.gr που τα δημοσιοποίησε και συνέχεια ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ για τον ΚΙΝΔΥΝΟ που έρχεται και τις μεθοδεύσεις. Άλλωστε μας διαβάζει… φανατικά καθημερινά.

Μήνες τώρα δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ

ο Βασίλης Μαυρίδης με τους ιδιοκτήτες

Κι όμως. Μέχρι τώρα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ή επικοινωνία μαζί τους. Ούτε καν κανένα τηλεφώνημα να ρωτήσει τι ακριβώς συμβαίνει, ποιοι τους συναντούν και τους προτείνουν να νοικιάσουν τα χωράφια τους. Πολύ περισσότερο, δεν πήγε στο Φυλάκιο να τους συναντήσει, να ακούσει από κοντά και να μάθει… από πρώτο χέρι τις προθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Αρκούνταν στο… δούλεμα που λέει (γιατί με τον Μαυρίδη αποδείχθηκε ότι δεν πρέπει να είσαι σίγουρος για τίποτα) ότι του έκαναν ο κ.Μηταράκης και οι συνεργάτες του επί μήνες.

Διαβάστε ακόμα: ΚΥΤ Φυλακίου: Συνάντηση-συζήτηση με τους ιδιοκτήτες χωραφιών που θέλει να νοικιάσει ο Μηταράκης

Κι αυτά δεν τα υποστηρίζουμε εμείς, ούτε τα… βγάλαμε από το κεφάλι μας. Οι ίδιοι οι κάτοικοι του Φυλακίου και άλλων χωριών, ιδιοκτήτες των εκτάσεων δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου, τα ανέφεραν στην πρόσφατη συνάντηση τους με τον Πρόεδρο του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” και γνωστό νομικό της Αλεξανδρούπολης Πάρη Παπαδάκη. Ο άνθρωπος σηκώθηκε και πήγε στο Φυλάκιο και συναντήθηκε μαζί τους, παρουσία του Προέδρου του χωριού κ.Τυρμπάκη και άκουσε όσα είχαν να του πουν. Με σκοπό να τους συμβουλέψει πως θα ενεργήσουν και θα κινηθούν και νομικά. Κι εκεί τους άκουσε.. εμβρόντητος να του λένε, ότι ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης ΠΟΤΥΕ όλους αυτούς τους μήνες δεν τηλεφώνησε σε κάποιον να ρωτήσει οτιδήποτε, να ενημερωθεί και πολύ περισσότερο φυσικά, ούτε πήγε στο Φυλάκιο να τους συναντήσει και να κουβεντιάσουν ή να τους καλέσει να βρεθούν αυτοί στο γραφείο του στην πόλη.

Τα ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ για αυτή την αδράνεια και την… χαλαρή στάση του δημάρχου Ορεστιάδας, έρχονται μοιραία και αναπόφευκτα. Γιατί και το συγκεκριμένο ζήτημα, το αντιμετώπισε με την ίδια αδιαφορία που χειρίστηκε συνολικά το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα; Γιατί δεν συντόνισε ο ίδιος με τους συνεργάτες του την στάση και αντίδραση τους, βάζοντας ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΜΠΟΔΙΟ στα σχέδια του Νότη Μηταράκη για υλοποίηση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ στο ΚΥΤ Φυλακίου; Εμείς, που δημόσια ομολόγησε ότι δίνουμε στο συγκεκριμένο θέμα την πραγματική διάσταση του θέματος και των εξελίξεων, επισημαίνουμε αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα.

Ότι ο Βασίλης Μαυρίδης ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ και δυστυχώς αυτό συνεχίζεται και τώρα, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ τους σχεδιασμούς και τον προγραμματισμό του Νότη Μηταράκη και συνολικά της Κυβέρνησης. Το γιατί ας το εξηγήσει ο ίδιος στον κόσμο. 

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΥΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Evros-news.gr