Λαμπάκης-Κατασκηνώσεις Μάκρης: Χοντρά ψέματα, προσπαθώντας ν’ αποποιηθεί τις ευθύνες που εξετάζει ο Εισαγγελέας (ΒΙΝΤΕΟ-Έγγραφα)

Λαμπάκης-Κατασκηνώσεις Μάκρης: Χοντρά ψέματα, προσπαθώντας ν’ αποποιηθεί τις ευθύνες που εξετάζει ο Εισαγγελέας (ΒΙΝΤΕΟ-Έγγραφα)

Ένα σωρό ψέματα και μάλιστα… χοντρά, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις όποιες προσωπικές του ευθύνες ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επί 9 χρόνια για την υπόθεση των Παιδικών Κατασκηνώσεων Μάκρης που ήδη ο φάκελος βρίσκεται στον Εισαγγελέα, αράδιασε ο Βαγγέλης Λαμπάκης.

Μιλώντας στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και την δημοσιογράφο Μαρία Χρύσα Σταμπολίδου, προσπάθησε να υποβαθμίσει τα σοβαρά στοιχεία που “ανακάλυψε” η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο Επαμεινώνδα Κουρτίδη και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, με αποτέλεσμα ολόκληρος ο φάκελος με αυτά που βρέθηκαν να σταλεί από την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη στην Δικαιοσύνη για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν. Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Εγώ που κολλάω τώρα; Εγώ είμαι μέλος τυπικό της Επιτροπής, μαζί με έναν υπάλληλο από το Πολυκοινωνικό. Αυτό. Δεν έχω καμία σχέση”.

Μόνο που ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης (που μάλιστα “απειλεί” τους δημότες οι οποίοι τον έστειλαν τον Ιούνιο του 2019 στην αντιπολίτευση ότι θα… επιστρέψει δριμύτερος το 2023), δεν ήταν ένα τυπικό μέλος της Επιτροπής. Εκτός από δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος και με προσωπική του απόφαση διόριζε επί 9 χρόνια Πρόεδρο  τον Αναστάσιο Μιχαηλίδη, ήταν και ο ίδιος Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδικής Εξοχής Μάκρης από τις 11/9/2015 έως 31/8/2019 που αποχώρησε από την δημοτική αρχή, με αναπληρωτή του μάλιστα τα ίδια χρόνια τον πρώην Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης Γιώργο Ουζουνίδη. Κι αυτές οι αποφάσεις έφεραν την ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.

 

Αναφέρεται μάλιστα κατηγορηματικά ότι: “Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την γενικότερη ευθύνη της διοίκησης και λειτουργίας της Παιδικής Εξοχής Μάκρης και την διαχείριση κάθε είδους περιουσίας της”.

Τα… ΑΟΡΑΤΑ πλακάκια, τραπέζια, ντουλάπες

Εδώ λοιπόν είναι το… λεπτό σημείο. Γιατί προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του ο κ.Λαμπάκης και πότε το έκανε με την φράση που προαναφέραμε; Όταν αναφέρθηκε σε κάποια… ΑΟΡΑΤΑ είδη και προμήθειες, που ψάχνει να βρει η νέα διοίκηση και δεν υπάρχουν πουθενά. Είπε χαρακτηριστικά ο τέως (ο όρος χρησιμοποιείται για όσους δεν πρόκειται να επιστρέψουν ΠΟΤΕ στην θέση που κατείχαν) για το ζήτημα αυτό: “Τώρα βάλαν κάποια πλακάκια, κάποια λεκανάκια, κάποιες ντουλάπες, κάποια πλαστικά τραπέζια και κάτι αυτά, τα οποία δεν υπάρχουν. Η κατασκήνωση λειτουργεί μόνο δύο μήνες, δέκα μήνες ιδιαίτερα χειμώνα, φθινόπωρο ότι υπάρχει εκεί πέρα σαπίζουν, μουχλιάζουν, κάνουν”. Μάθαμε λοιπόν ότι το ΠΑΣΤΙΚΟ, που χρειάζεται ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ για να αλλοιωθεί, σαπίζει κιόλας κατά τον… χημικό Βαγγέλη Λαμπάκη και γι’ αυτό η νέα διοίκηση δεν μπορεί να που “εξαφανίστηκαν” πλαστικά τραπέζια, καρέκλες και ντουλάπες που φαίνεται να δαπανήθηκαν χρήματα για την απόκτηση τους.

Πως το δικαιολόγησε; “Απλά ο Τάσος ο Μισαηλίδης, ο οποίος είναι παιδί αγνότατο, ηθικότατο και εκεί μέσα χωρίς να παίρνει ούτε ένα ευρώ επί 9 χρόνια, πήγαινε 3 μήνες σχεδόν, όλο το καλοκαίρι, εκεί κοιμόταν κιόλας,  για να βοηθήσει και να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις προκλήσεις μιας τέτοιας κατασκηνωτικής περιόδου όπου 1.200 παιδιά κάθε χρόνο φιλοξενούνταν εκεί πέρα, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. Μπορεί και να εκλάπησαν κάποια πράγματα, γιατί το χειμώνα εκεί πέρα ένα σύρμα είναι εκεί πέρα. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ”. Αυτό το… αγνότατο παιδί, το ηθικότατο όπως αποκάλεσε τον διορισμένο απ’ τον ίδιο Πρόεδρο των Κατασκηνώσεων Μάκρης Αναστάσιο Μισαηλίδη, αν και ήταν στο συγκεκριμένο πόστο 9 χρόνια και μάλιστα επί 3 μήνες κοιμόταν και μέσα στην κατασκήνωση… ΞΕΧΑΣΕ  να συντάξει πρωτόκολλα καταστροφής για τα πράγματα που σύμφωνα με τον κ.Λαμπάκη μπορεί να μούχλιασαν και να σάπισαν(τα πλαστικά μην ξεχνιόμαστε).

Άρα, ο μοναδικός που παρέμεινε σε όλη την θητεία στο συγκεκριμένο πόστο των Παιδικών Κατασκηνώσεων Μάκρης, ο Πρόεδρος κ.Μισαηλίδης, αποδείχθηκε ΑΝΙΚΑΝΟΣ, αφού δεν γνώριζε ότι πρέπει να κάνει πρωτόκολλα καταστροφής. Μιλάμε για τον “εκλεκτό” του τέως δημάρχου κ.Λαμπάκη, ο οποίος ήταν υποψήφιος με την παράταξη του “Πόλη και Πολίτες” το 2010, το 2014 και το 2019 χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί και από το 2011 διορίστηκε Πρόεδρος στην συγκεκριμένη θέση. Επίσης, ως το 2017 ήταν διορισμένος και στο Δ.Σ του Πολυκοινωνικού, μια και πρόκειται για άνθρωπο της εμπιστοσύνης του πρώην Προέδρου του Αντώνη Βαμβακερού. Στη συνέχεια παραιτήθηκε από εκεί,  επειδή προφανώς ίδρυσε την ΚΟΙΝΣΕΠ “ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” και δημιούργησε το ομώνυμο ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών).

Κι επειδή αυτό το… αγνότατο και ηθικότατο παιδί δεν έπαιρνε ούτε ευρώ ως Πρόεδρος όπως είπε ο Βαγγέλης Λαμπάκης, προφανώς γι’ αυτό πριν τις εκλογές του 2019, φρόντισε και του ανέθεσε ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ δυο προγράμματα, τον Μάρτιο του 2019 συγκεκριμένα, δυο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές όπου ο κ.Μισαηλίδης ήταν και πάλι υποψήφιος του χωρίς να εκλεγεί για τρίτη φορά. Κι όταν το Evros-news.gr ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το συγκεκριμένο ζήτημα, βγήκε στο… αγαπημένο του ραδιόφωνο, τον STATUS Fm του Σταύρου Αποστολίδη και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας διάφορες ανοησίες.

-Λαμπάκης: Ανέθεσαν στην ΚΟΙΝΣΕΠ του υποψήφιου δημοτικού του συμβούλου Τάσου Μισαηλίδη, πρόγραμμα ΤΕΒΑ για παιδιά!!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

ΨΕΜΑΤΑ Λαμπάκη και για την πισίνα, αφού

την είχαν στον… ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2018

Όσον αφορά την κατασκευή πισίνας μέσα στις Παιδικές Κατασκηνώσεις Μάκρης η οποία θα κόστιζε 90.000 ευρώ, την παρουσίασαν κανονικά στον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2018, τον οποίο απέστειλαν στις 26-2-2019 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην κατάσταση των εξόδων λοιπόν, αναφέρεται κανονικά, επαναλαμβάνουμε στις 26 Φεβρουαρίου 2019, ότι κατασκευάστηκε πισίνα που κόστισε 90.000 ευρώ. Ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης στην συνέντευξη του είπε ότι αυτό ήταν έγγραφο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Άρα, ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ το αρμόδιο υπουργείο που τους χρηματοδοτούσε. Γιατί η κατασκηνωτική περίοδος είχε λήξει τον Σεπτέμβριο του 2018 και άρα γνώριζαν ποια έξοδα έγιναν. Γι’ αυτό και προκαλούν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ γιατί ενώ αναφέρουν αναλυτικά τα έξοδα, υπάρχουν ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ και Έξοδα Λειτουργίας Κατασκήνωσης 150.649 ευρώ. Κι αυτό ξέρετε γιατί έγινε; Προκειμένου να είναι τα έξοδα όσα και τα έσοδα, δηλαδή 561.149 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΑΚΡΗΣ

Άλλαζαν συχνά οι οι Οικονομικοί Σύμβουλοι

του δήμου και ο Αντιπρόεδρος… Νίκος Γκότσης 

Ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ, είναι το γεγονός ότι στα χρόνια που η δημοτική αρχή Λαμπάκη διοικούσε, στις Παιδικές Κατασκηνώσεις; Μάκρης άλλαξαν 4 ΦΟΡΕΣ οι Οικονομικοί Σύμβουλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης, που ήταν υπάλληλοι οι οποίοι είχαν σχέση φυσικά με την Οικονομική Υπηρεσία. Γιατί άραγε συνέβη κάτι τέτοιο; Είναι χαρακτηριστικό ότι:

  • Από 11/7/2011 έως 25/4/2013 ήταν η κυρία Μυρσίνη Γκάγκου-Λενούδια, όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη
  • Από 26/4/2013 έως 10/9/2015 η κυρία Θεοπούλα Μπαξεβανίδου
  • Από 11/9/2015 έως 18/3/2019 ο κ.Ζαχαρίας Γκαμπιτζάκης
  • και από 19/3/2019 έως 31/8/2019 η κυρία Ευαγγελία Τσακιροπούλου.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό συμβαίνει για υπηρεσιακούς λόγους, όμως σίγουρα προκαλεί απορίες η συχνή αλλαγή των Οικονομικών Συμβούλων, όταν Πρόεδρος όλα τα χρόνια ήταν ο Αναστάσιος Μιχαηλίδης και Αντιπρόεδροι μόνο δύο. Από 278/7/2011 έως 10/9/2015 ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νίκος Γκότσης που ως Αντιπρόεδρος; έχει και αυτός ευθύνες για την διαχείριση κάθε είδους περιουσίας των Κατασκηνώσεων Μάκρης (αναπληρωματικός του έχει ενδιαφέρον ότι ήταν ο πρώην δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός), ενώ Αντιπρόεδρος από 11/9/20-15 έως 31/8/2019 ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, που δήλωσε με το γνωστό… κακομοίρικο ύφος του: “Εγώ που κολλάω τώρα; Εγώ είμαι μέλος τυπικό της Επιτροπής, μαζί με έναν υπάλληλο από το Πολυκοινωνικό. Αυτό. Δεν έχω καμία σχέση”.

Σίγουρα η συνέχεια της συγκεκριμένης υπόθεσης θα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Στον Εισαγγελέα ο φάκελος των Κατασκηνώσεων Μάκρης επί Λαμπάκη – Παρουσίασαν μέχρι κατασκευή ανύπαρκτης πισίνας!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*