Ορεστιάδα: Νέα ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ Μαυρίδη, σε εταιρεία του κουμπάρου του Τάκη Τοψίδη

Ορεστιάδα: Νέα ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ Μαυρίδη, σε εταιρεία του κουμπάρου του Τάκη Τοψίδη

Άλλη μια ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ στην εταιρεία λογιστών που ανήκει κατά 50% στον κουμπάρο του Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχόντα υποψήφιο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Τάκη Τοψίδη, έκανε χθες με προσωπική απόφαση ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και φέρει ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου 2021, πρόκειται για την εταιρεία Γ. ΚΕΣΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε., η οποία αναλαμβάνει τα τελευταία χρόνια επί δημαρχίας Μαυρίδη την: « Παρακολούθηση των Οικονομικών Δεδομένων – Λογιστικών Εργασιών για την εφαρμογή του Κλαδικού Λογιστικού Σχεδίου των Ο.Τ.Α. και όλων των Φορολογικών Εργασιών του Δήμου». Αυτό έγινε με απόφαση του κ.Μαυρίδη και για την φετινή χρονιά λοιπόν, το 2021, έναντι του ποσού των 12,000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Δηλαδή 120… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ, όπως αρέσει στον κ.Τοψίδη να αποκαλεί τα ευρώ.

Την ίδια μέρα η πρόσκληση στην εταιρεία του

κουμπάρου Τοψίδη και η κατάθεση προσφοράς

Το επίσης αξιοσημείωτο είναι, ότι όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και υπογράφει ο δήμαρχος Ορεστιάδας, μέσα σε μια ημέρα, στις 15 Φεβρουαρίου, απηύθυνε την πρόσκληση στην εταιρεία που κατά το ήμισυ ανήκει στο.. κουμπαράκι του και αυτή κατέθεσε αμέσως την προσφορά και για άλλη μια χρονιά… πήρε την δουλειά ΜΕ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, που φυσικά είναι απόλυτα νόμιμη μια και μέχρι 20.000 ευρώ το επιτρέπει ο νόμος.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, για την απόφαση λήφθηκε υπόψη:

Την υπ’ αριθ. 2565/15-02-2021 πρόσκληση υποβολής προσφοράς
13. Την αριθ. 2613/15-02-2021 σχετική προσφορά της επιχείρησης Γ.ΚΕΣΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε

Αν δεν βοηθήσει άλλωστε τον κουμπάρο του Τάκη Τοψίδη ο Βασίλης Μαυρίδης, ιδιαίτερα τώρα που… ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ και ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΩΝΑ να αποτρέψουν την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου μια ‘γροθιά” οι δυο τους, πότε θα τον βοηθήσει; Εξάλλου όπως επισημάναμε, αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Τάκης Τοψίδης, παίρνει με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ (απόλυτα ΝΟΜΙΜΕΣ σύμφωνα με το νόμο), οικονομικές υπηρεσίες και μελέτες από τον δήμο Ορεστιάδας και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ), στην οποία μάλιστα ο Βασίλης Μαυρίδης εδώ και 1,5 χρόνο είναι πλέον και Πρόεδρος της.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΨΙΔΗ

Στην ίδια εταιρεία γίνονται πολλές αναθέσεις και από την ΔΕΥΑΟ. Για παράδειγμα, βλέπουμε τον Απρίλιο του 2020 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την απόφαση του Διευθυντή της ΔΕΥΑΟ, σύμφωνα με την οποία αναθέτει την ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ∆ΙΚΤΥΟΥ Υ∆ΡΕΥΣΗΣ, εκτιµώµενης αξίας 1.650,00 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α, µε τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης στην Γ.ΚΕΣΟΓΛΟΥ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΕΥΑΟ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΕΣΟΓΛΟΥ

Στα τέλη του 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΟ τότε, με Πρόεδρο τον Δημήτρη Τσελεμπή, έκανε ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ στην ίδια εταιρεία του κ.Τοψίδη:

«Προμήθεια μονάδας επεξεργασίας νερού οικισμών Δήμου Ορεστιάδας», στην εταιρεία «Γ. ΚΕΣΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε Συμβουλευτικές – Οικονομικές Λογιστικές Υπηρεσίες», με ΑΦΜ 998583258 – Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας, Διεύθυνση Βασ. Κων/νου 18 Ορεστιάδα, με αμοιβή 2.000,00 € πλέον Φ.Π.Α

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΕΥΑΟ ΚΕΣΟΓΛΟΥ-2018 ΜΕΛΕΤΗ

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ (ΝΟΜΙΜΕΣ επαναλαμβάνουμε) τόσο από τον δήμο όσο και από την ΔΕΥΑΟ. Υπάρχουν πολλές ακόμα, που είναι και αναρτημένες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το γεγονός ότι στον τίτλο της συγκεκριμένης Ομόρρυθμης Εταιρείας δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του μετόχου της Τάκη Τοψίδη, έχει ως αποτέλεσμα να περνάνε όλες αυτές οι ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ από τον δήμο Ορεστιάδας του Βασίλη Μαυρίδη στον κουμπάρο του, χωρίς να δίνει κανένας σημασία.

Τοψίδης: Απέκτησε το 50% της

Γ.ΚΕΣΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. το 2016

Όμως η συγκεκριμένη εταιρεία Γ.ΚΕΣΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε, έχει από τις 31 Δεκεμβρίου 2016 ως μέτοχο κατά 50% τον Τάκη Τοψίδη, ο οποίος με βάση όσα αναφέρονται στο ΓΕΜΗ, απέκτησε τις μετοχές αυτές και μπήκε στην Ομόρρυθμη Εταιρεία έχοντας το ίδιο ποσοστό με τον Γασβριήλ Κεσόγλου. Πήρε το 20% των μετοχών από την πρώην μέτοχο Αραμπατζή Χρυσή η οποία αποχώρησε (πρόκειται για την πρώην σύζυγο του Προέδρου του Επιμελητηρίου) και το άλλο 30% του μεταβίβασε ο κ.Κεσόγλου. Η επωνυμία της εταιρείας δεν άλλαξε, ίσως για να μην “χτυπάει” αμέσως στο μάτι κάποιων όταν παίρνει ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ και να μην φαίνεται το όνομα του κ.Τοψίδη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΜΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΓΕΜΗ: Στην Ορεστιάδα σήμερα την 31/12/2016 συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχτηκαν τα εξής:

Αποχωρεί από την εταιρεία Γ.ΚΕΣΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε., η κ. Αραμπατζή Χρυσή  κατέχοντας ποσοστό 20% , μεταβιβάζοντας το παραπάνω ποσοστό στον κ.Τοψίδη Χριστόδουλο νεοεισερχόμενο εταίρο. Παράλληλα ο κ. Γαβριήλ Κεσόγλου κατέχοντας ποσοστό 80% , δια του παρόντος μεταβιβάζει το 30% στον κ. Τοψίδη Χριστόδουλο νεοεισερχόμενο εταίρο.
Κατόπιν των παραπάνω τα ποσοστά της εταιρείας Γ.ΚΕΣΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. διαμορφώνονται ως εξής:
1. Γαβριήλ Κεσόγλου του Στεργίου ποσοστό 50%, Ο.Μ.
2. Χριστόδουλος Τοψίδης του Αθανασίου ποσοστό 50%, Ο.Μ.
Έτσι μετά την κατά τα άνω συντελεσθείσα εκχώρηση, ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης του Αθανασίου γίνεται ομόρρυθμο μέλος της εταιρείας «Γ.ΚΕΣΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.» και ευθύνεται, μαζί με τον άλλο ομόρρυθμο εταίρο κ. Γαβριήλ Κεσόγλου του Στεργίου για τις υποχρεώσεις και τα χρέη της εταιρείας.

Χέρι-χέρι πάνε λοιπόν και στον δήμο Ορεστιάδας, όπου… τσακίζουν την διαπλοκή, τα… κουμπαράκια δήμαρχος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχών(ευτυχώς) υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και στον αγώνα για ακύρωση της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου. Αν δεν είναι άλλωστε αντίθετος ο κ.Τοψίδης σε αυτό, η εταιρεία του οποίου εισπράττει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την σίτιση των λαθρομεταναστών στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας και αν φυσικά αυξηθεί ο αριθμός των αλλοδαπών θα έχει την ευκαιρία να εισπράττει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κάθε χρόνο, ποιος θα είναι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Συνεχείς απ’ ευθείας αναθέσεις (οικονομικά, μελέτες) από δήμο και ΔΕΥΑΟ, σε εταιρεία του “κουμπάρου” Τοψίδη