Έκτακτη χρηματοδότηση 500.000 ευρώ στον δήμο Αλεξανδρούπολης, για αντιμετώπιση καταστροφών απ’ το υπουργείο Εσωτερικών

Έκτακτη χρηματοδότηση 500.000 ευρώ στον δήμο Αλεξανδρούπολης, για αντιμετώπιση καταστροφών απ’ το υπουργείο Εσωτερικών

Σε έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου Αλεξανδρούπολης με το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ (500.000), προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, για μια πρώτη αντιμετώπιση και αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και της άριστης συνεργασίας με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών υπέγραψε χθες 17 Φεβρουαρίου απόφαση που προβλέπει:

Χρηματοδότηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης του Ν. Έβρου με το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000,00€) σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Όπως προαναφέραμε, το ποσό αυτό είναι μια πρώτη ενίσχυση για την αποκατάσταση και αντιμετώπιση των καταστροφών, αφού απαιτούνται πολύ μεγαλύτερα ποσά για να διορθωθούν οι μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν σε ολόκληρο τον δήμο Αλεξανδρούπολης οι συνεχείς θεομηνίες του 2021. Κι αυτά περιλαμβάνονται στο συνολικό ποσό των 26 εκατ. ευρώ που ζήτησε να διατεθούν για ολόκληρο το νομό Έβρου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, με αίτημα του στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρηματοδότηση 26 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση καταστροφών στο νομό Έβρου, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Χ.Μέτιος