Αλεξανδρούπολη-ακτινίδια: Παρέμβαση Εισαγγελέα με Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση κατά πρώην Προέδρων, στελεχών του Πολυκοινωνικού

Αλεξανδρούπολη-ακτινίδια: Παρέμβαση Εισαγγελέα με Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση κατά πρώην Προέδρων, στελεχών του Πολυκοινωνικού

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης με διενέργεια Κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα του τρόπου διάθεσης των τόνων ακτινιδίων και που αυτά κατέληξαν από το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, μετά την μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο για το θέμα η σημερινή Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, καταθέτοντας φάκελο με στοιχεία για το συγκεκριμένο ζήτημα που βρίσκεται στον “αέρα” εδώ και χρόνια, o Εισαγγελέας διέταξε την Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Κλήθηκαν μάλιστα ήδη να καταθέσουν ως τα τέλη Φεβρουαρίου πρώην Πρόεδροι του Πολυκοινωνικού οι οποίοι διαχειρίστηκαν το ζήτημα, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη που επίσης είχαν λόγω αρμοδιότητας εμπλοκή στην υπόθεση. Όλοι αυτοί κλήθηκαν ως κατηγορούμενοι και θα κριθεί στη συνέχεια από την διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης αν θα ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη και σε τι βαθμό.

Κλήθηκε επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας αλλά ως μάρτυρας και η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού κ.Ποϊραζίδου που έκανε την μηνυτήρια αναφορά, ενώ θα ζητηθεί και η κατάθεση του αρμόδιου στελέχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με έδρα την Καβάλα, το οποίο είχε την ευθύνη για τον έλεγχο της διαδικασίας διάθεσης των τόνων ακτινιδίων, για την οποία υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά. Το θέμα είχαμε αναδείξει και στα υπόλοιπα ΜΜΕ του Έβρου επικράτησε το γνωστό… πέπλο σιωπής και η ομερτά που διατηρούν για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη.

Πρόσφατα μάλιστα o τέως δήμαρχος επιχείρησε να… υποβαθμίσει το ζήτημα με τα ακτινίδια του Πολυκοινωνικού, μιλώντας άλλη μια φορά στο… αγαπημένο του ραδιόφωνο, τον STATUS Fm του Σταύρου Αποστολίδη, κατηγόρησε το Evros-news.gr αποκαλώντας μας “κιτρινιστές” επειδή αποκαλύπτουμε τα έργα και τις ημέρες του ίδιου και των συνεργατών του, λέγοντας: “Τα ακτινίδια δόθηκαν σε αυτούς που δικαιούνταν να τα πάρουν. Έλειπαν 20.000 κιλά (τα έκανε κιλά… πονηρά για να μην “χτυπήσει” στο αυτί και τον διόρθωσε σωστά ο κ.Αποστολίδης λέγοντας του ότι μιλάμε για 20 τόνους ) πήραμε την βεβαίωση την τελευταία από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για 19 τόνους ότι δοθήκαν στους μαθητές για να συμπληρωθούν οι 81 τόνοι και τελείωσε. Κι όμως παρ’ όλα αυτά το πήγαν στον Εισαγγελέα. Δημιουργούν εντυπώσεις. Ρίχνουν λάσπη, λίγο από δω λίγο από κει. Δεν θα μείνει κάτι; Εμείς καλύψαμε τα πάντα. Ας καλέσουν τους αρμόδιους, γιατί το Πολυκοινωνικό έχει δική του διοίκηση”.

Αυτό λοιπόν κάνει η Δικαιοσύνη. Καλεί τους υπεύθυνους για να δώσουν εξηγήσεις με Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και ανάλογα θα αποφασίσει αν ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον τους. Πάντως και στην συγκεκριμένη περίπτωση προσπάθησε να… βγάλει την ουρά του απ’ έξω και “έδειξε” τους άλλους για πιθανές ευθύνες. Όπως έκανε για τους συμβασιούχους που δούλευαν χωρίς πρόσληψη, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι επί μήνες, όταν και είπε πως ο ίδιος έκανε ότι του έλεγαν οι άλλοι. Όπως έκανε και για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις Μάκρης, αν και με τις χθεσινές μας αποκαλύψεις αποδείξαμε ότι έχει και αυτός ευθύνες ως Αντιπρόεδρος. Αυτή την φορά “έδωσε” τους υπεύθυνους του Πολυκοινωνικού, οι Πρόεδροι του οποίου φυσικά ήταν δικές του επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λαμπάκης-Κατασκηνώσεις Μάκρης: Χοντρά ψέματα, προσπαθώντας ν’ αποποιηθεί τις ευθύνες που εξετάζει ο Εισαγγελέας (ΒΙΝΤΕΟ-Έγγραφα

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*