Διδυμότειχο: Συναγερμός από αρκετά κρούσματα κορονοϊού στην Σχολή Αστυφυλάκων – “Εκτόξευαν” χθες τον Έβρο

Διδυμότειχο: Συναγερμός από αρκετά κρούσματα κορονοϊού στην Σχολή Αστυφυλάκων – “Εκτόξευαν” χθες τον Έβρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, αφού βρέθηκαν αρκετά κρούσματα κορονοϊού στους νέους Αστυφύλακες που εκπαιδεύονται εκεί εδώ και μήνες και εισήχθησαν μέσω των Πανελλαδικών το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evrow-news.gr, αυτός είναι και ο λόγος της χθεσινής “έκρηξης” των κρουσμάτων στα 16 για το νομό Έβρου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, αφού τα 10 από αυτά εντοπίστηκαν στο Διδυμότειχο και τα 6 στην Σχολή Αστυφυλάκων της πόλης. Ο προβληματισμός είναι έντονος, γιατί μέσα σε αυτήν υπάρχουν πάνω από 200 άτομα και ο κίνδυνος διασποράς του Covid-19 τεράστιος. Αν και έγινε προσπάθεια από την Διοίκηση της Σχολής να κρατηθεί μυστικό το πρόβλημα, οι διαμαρτυρίες των ίδιων των νέων Αστυφυλάκων το έφεραν στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες. Γι’ αυτό μάλιστα το ΚΚΕ με ανακοίνωση του επισημαίνει το πρόβλημα και ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα, τονίζοντας:

“Ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου καθώς το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε σπουδαστές. Από καταγγελίες σπουδαστών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν τηρούνται επαρκή μέτρα απομόνωσης όσων προσβλήθηκαν από τον ιό αλλά και αυτών που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.


Από τις πρώτες μέρες εμφάνισης του κορονοϊού, το ΚΚΕ τοποθετήθηκε με ευθύνη τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και ειδικότερα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων έτσι ώστε να μην βρεθεί κανένας εκτεθειμένος στον ιό, να μην τον μεταδώσει στην οικογένειά του.
Η εξάπλωση της πανδημίας απαιτεί τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης, αναβάθμιση εγκαταστάσεων, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά κριτήρια.
Για να εξασφαλιστεί αυτό απαιτείται άμεσα:
• Να παρθούν μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού στους θαλάμους και όλους τους άλλους χώρους.
• Να γίνουν τώρα απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους από επαγγελματικά συνεργεία. Να γίνει απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων.
• Κάθε ύποπτο περιστατικό πρέπει να απομονώνεται ΑΜΕΣΑ σε ειδικό κατάλληλο και ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάθε επαφή με τα περιστατικά αυτά, μέχρι την απομάκρυνσή τους για εφαρμογή κατάλληλης περίθαλψης από τη Μονάδα, πρέπει να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προσωπικό και μόνο απ’ αυτό, με γνώμονα τη σωστή περίθαλψη του περιστατικού, αλλά και τη μηδενική πιθανότητα διασποράς του ιού.


• Να επιταχθούν ξενοδοχειακές μονάδες, ξενώνες και άλλα κατάλληλα οικήματα που υπάρχουν παντού στην περιοχή, προκειμένου να μεταφερθούν οι σπουδαστές ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στους θαλάμους και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ξεκούρασης.
• Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες-σχολές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.
• Στις εισόδους – εξόδους κάθε κλάδου και επιπέδου της Σχολής να υπάρχει εξοπλισμός θερμομέτρησης, ατομικής απολύμανσης και ασφαλείας.
• Σε κάθε σπουδαστή και εκπαιδευτή να χορηγείται ικανοποιητικός αριθμός μασκών και γαντιών μιας χρήσης και αντισηπτικό.
Η πανδημία ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα υγείας, στα νοσοκομεία του Έβρου και στα Κέντρα Υγείας, για τις οποίες ευθύνονται τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και τη μείωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.
Αυτή η πολιτική ακυρώνει στην πράξη τις μεγάλες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για την κάλυψη όλων των αναγκών πρόληψης και περίθαλψης του λαού.
Οι αστυνομικοί βιώνουν την ανεπάρκεια, την ανοργανωσιά και την επικινδυνότητα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στη πανδημία. Σ΄ αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται να ενώσουν τη φωνή τους με τους υγειονομικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη νεολαία για να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης, θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας .
Αλεξανδρούπολη, 19/2/2021

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*