Λαμπάκης: Σε διπλή ΑΠΟΛΟΓΙΑ για ηλεκτροφωτισμό LED και απλήρωτους, ανασφάλιστους εργαζόμενους από την Αποκεντρωμένη

Λαμπάκης: Σε διπλή ΑΠΟΛΟΓΙΑ για ηλεκτροφωτισμό LED και απλήρωτους, ανασφάλιστους εργαζόμενους από την Αποκεντρωμένη

-Μετά την ποινική δίωξη για τους απλήρωτους, ανασφάλιστους και χωρίς συμβάσεις εργαζόμενους του δήμου, τώρα και πειθαρχικές διαδικασίες σερ βάρος του

Σοβαρά μπλεξίματα για τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, που μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τους απλήρωτους, ανασφάλιστους και χωρίς συμβάσεις συμβασιούχους υπαλλήλους της καθαριότητας, τώρα είναι αντιμέτωπος με την κλήση του σε διπλή ΑΠΟΛΟΓΙΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evrow-news.gr, ο κ.Λαμπάκης έχει κληθεί στην συγκεκριμένη πειθαρχική διαδικασία για δύο σημαντικές περιπτώσεις, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για δύο περιπτώσεις:

  • Το έργο ηλεκτροφωτισμού LED άνω των 3 εκατ. ευρώ που ανέλαβε η εβρίτικη εταιρεία DASTERI SYSTEMS A.E της οικογένειας Δαστερίδη και το οποίο ελέγχουν Εθνική Αρχή Διαφάνειας και Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
  • Το θέμα των απλήρωτων, ανασφάλιστων και χωρίς συμβάσεις συμβασιούχων υπαλλήλων της καθαριότητας που είναι από την περιοχή της οδού Άβαντος και κάποιοι ήδη δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια για να εισπράξουν τα οφειλόμενα που δεν τους είχαν καταβληθεί επί μήνες.

Μάλιστα για την πρώτη περίπτωση, αυτή του έργου ηλεκτροφωτισμού LED που αρχικά το Ελεγκτικό Συνέδριο “μπλόκαρε” θεωρώντας τον διαγωνισμό που κατέληξε με μια μόνο εταιρεία, την DASTERI SYSTEMS της οικογένειας Δαστερίδη ως “φωτογραφικό” αλλά μετά από προσφυγή ο δήμος Αλεξανδρούπολης δικαιώθηκε και προχώρησε η διαδικασία, έχουν κληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και άλλοι για εξηγήσεις. Πρόκειται για τα τότε μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστο Γερακόπουλο και Βαγγέλη Μυτιληνό, αφού τα άλλα μέλη της τότε Οικονομικής Επιτροπής δεν είναι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι.

Να επισημάνουμε επίσης άλλα δύο σημεία. Για μια παρόμοια σύμβαση με την ίδια εβρίτικη εταιρεία, αυτή στον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, έχει κινηθεί εκτός της πειθαρχικής διαδικασίας από την ίδια Αποκεντρωμένη Μακεδονίας Θράκης ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ διαδικασία κατά του πρώην δημάρχου του και μελών της Οικονομικής του Επιτροπής. Είναι άγνωστο αν θα συμβεί το ίδιο και στην περίπτωση του δήμου Αλεξανδρούπολης. Να θυμίσουμε ακόμα ότι το Evrow-news.gr που ανέδειξε το ζήτημα, δέχθηκε ΔΥΟ Αιτήσεις Ασφαλιστικών Μέτρων και Αγωγή το περασμένο καλοκαίρι από τον κ.Λαμπάκη και συγκεκριμένα κατά του υπευθύνου του Κώστα Πιτιακούδη. Όμως το δικαστήριο ΑΠΕΡΡΙΨΕ και τις ΔΥΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ και υποχρέωσε τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να καταβάλλει και τα δικαστικά έξοδα. Απομένει η εκδίκαση της αγωγής για την ίδια υπόθεση.

Ένας από τους λόγους που επικαλούνταν μάλιστα στα Ασφαλιστικά του Μέτρα ο Βαγγέλης Λαμπάκης και ΑΠΕΡΡΙΨΕ το δικαστήριο Αλεξανδρούπολης, ήταν και το ΒΙΝΤΕΟ που τον έδειχνε σε δημόσια εκδήλωση της εταιρείας DASTERI SYSTEMS A.E παραμονή Πρωτοχρονιάς, να χορεύει με τον επιχειρηματία Γιάννη Δαστερίδη, εκ των ιδιοκτητών της. Με δεκάδες θεσμικούς και άλλους καλεσμένους, αλλά και δημοσιογράφους για να την καλύψουν.

Όσο για το εξίσου σοβαρό θέμα των απλήρωτων, ανασφάλιστων και χωρίς συμβάσεις εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης επί θητείας του, που μάλιστα έφτασε και μέχρι την Βουλή με σχετική Ερώτηση από την “Ελληνική Λύση”, ο κ.Λαμπάκης έχει επιδοθεί σε έναν… αγώνα αποποίησης των ευθυνών του. Με συνεχείς δηλώσεις “δείχνει” όλους τους άλλους, από Αντιδημάρχους μέχρι τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου και δηλώνει… άγνοια της συγκεκριμένης κατάστασης.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ χθες, αν και δεν αφορά προσωπικά τον ίδιο αλλά γεγονότα που συνέβησαν και επί δικής του δημαρχικής αρχής, πως υπάρχει ήδη από την Εισαγγελία διενέργεια Κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης κατά πρώην Προέδρων αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών του Πολυκοινωνικού του δήμου, για την διανομή των 81 τόνων ακτινιδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη-ακτινίδια: Παρέμβαση Εισαγγελέα με Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση κατά πρώην Προέδρων, στελεχών του Πολυκοινωνικού

Ακόμα έχει σταλεί στον Εισαγγελέα ο φάκελος και αναμένονται εξελίξεις και για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις Μάκρης, στις οποίες ο Βαγγέλης Λαμπάκης διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ήταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη υπεύθυνος και για ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ κάθε είδους ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαμπάκης-Κατασκηνώσεις Μάκρης: Χοντρά ψέματα, προσπαθώντας ν’ αποποιηθεί τις ευθύνες που εξετάζει ο Εισαγγελέας (ΒΙΝΤΕΟ-Έγγραφα)