Συνεχή δωρεάν rapid test ανίχνευσης κορονοϊού σε ολόκληρο το Έβρο την ερχόμενη εβδομάδα

Συνεχή δωρεάν rapid test ανίχνευσης κορονοϊού σε ολόκληρο το Έβρο την ερχόμενη εβδομάδα

Διενέργεια δωρεάν rapid test για ανίχνευση του κορονοϊού, θα έχουμε την ερχόμενη εβδομάδα από συνεργεία του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Με βάση το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα έχουμε rapid test στο χώρο του Αεροδρομίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και έχοντας ως στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών. Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διοργανώνει τη διενέργεια δειγματοληψιών (rapidtests) για τον κορωνοϊό  στο χώρο του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Τα τεστ θα διενεργούνται δωρεάν και θα απευθύνονται σε ταξιδιώτες και προσωπικό του Αερολιμένα, όπως παρακάτω:

α) τη Δευτέρα  22/2/2021 και ώρες 9:00 έως 14:00

β) την Τρίτη 23/2/2021 και ώρες 11:00 έως 14:00

γ) την Πέμπτη 25/2/2021 και ώρες 11:00 έως 14:00

Οι συμμετέχοντες θα προσέρχονται στο σημείο του Αερολιμένα που θα πραγματοποιούνται οι δειγματοληψίες, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο να  προσφέρει επιπλέον προστασία στους πολίτες του Νομού μας, αλλά και θα περιορίσει την περεταίρω διασπορά της νόσου, σε μια δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και ενώ το τρίτο κύμα Covid-19 βρίσκεται προ των πυλών.

Έλεγχοι και σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο

Επίσης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, η κινητή μονάδα υγείας του ΕΟΔΥ Ορεστιάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας , το Δήμο Διδυμοτείχου και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου , Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας , θα πραγματοποιήσει δωρεάν μαζικές  δειγματοληψίες (rapid tests) για τον Νέο κορωνοϊό Covid-19 σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Οι επικείμενες δράσεις θα πραγματοποιηθούν τις εξής ήμερες και ώρες:

  • Δευτέρα 22/2/21 θα διενεργηθεί drive through (μέσα από το αυτοκίνητο) covid-19 testing για όσους πολίτες ενδιαφέρονται κατά τις ώρες 9:00 -13:00 στην περιοχή του Σιδηροδρομικού σταθμού της Νέας Ορεστιάδας επί της οδού Πευκώνας – Αρχή Βασιλέως Κων/νου
  • Τρίτη 23/2/21 στην Λαϊκή αγορά της Ορεστιάδας κατα τις ώρες 9:00 – 13:00 επί της οδού Λοχαγού Διαμάντη
  • Τετάρτη 24/2/21 θα διενεργηθεί drive through (μέσα από το αυτοκίνητο) covid-19 testing στο Διδυμότειχο για όσους πολίτες ενδιαφέρονται κατά τις ώρες 9:30 -13:00 επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 7, παραπλεύρως του Αστυνομικού τμήματος

Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες κατά την προσέλευσή τους να φορούν μάσκα, να τηρούν αποστάσεις, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να δηλώνουν το κινητό τους τηλέφωνο. Η μετακίνηση των πολιτών στο χώρο των δειγματοληψιών θα γίνεται με την αποστολή μηνύματος με τον αριθμό 1 στο 13033.

Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα  γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Δήμου Ορεστιάδας ότι λαμβάνονται Δωρεάν Rapid και PCR Covid-19 test στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατά τις ώρες 8:30 – 10:00.