ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Μπάχαλο στις εκλογές της Νομαρχιακής – Ενστάσεις, τριπλή καταμέτρηση και… πρώην δεξιός

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Μπάχαλο στις εκλογές της Νομαρχιακής – Ενστάσεις, τριπλή καταμέτρηση και… πρώην δεξιός

Ένα απίστευτο μπάχαλο επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Νομαρχιακής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτικής Συμμαχίας Νομού Έβρου, που διεξήχθησαν στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2021.

Κι αυτό γιατί η Εφορευτική Επιτροπή που είχε επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Γιώργο Καίσα (αυτόν που από πρώτος σε ψήφους το 2015 καταποντίστηκε το 2019 και βγήκε… τέταρτος), έκανε τρεις καταμετρήσεις και έβγαλε τρία διαφορετικά αποτελέσματα για τα 21 μέλη της νέας Νομαρχιακής που εκλέγονται. Το μπάχαλο έγινε στις τελευταίες θέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι που στην πρώτη καταμέτρηση βρέθηκαν να εκλέγονται, στην… 3η έμειναν εκτός, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες να αναφέρουν ότι ετοιμάζονται να καταθέσουν ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ζητώντας νέα καταμέτρηση παρουσία τους. Κατά σύμπτωση, αυτοί που έμειναν εκτός θεωρείται ότι δεν είναι προσκείμενοι στην “ομάδα Μαλτέζου-Δέδογλου”, που κάνει κουμάντο τα τελευταία χρόνια στη Νομαρχιακή του κόμματος της αντιπολίτευσης, αλλά είναι περισσότερο του… κλίματος της βουλευτού Νατάσας Γκαρά.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν δυο ημέρες, Τετάρτη και Πέμπτη και μάλιστα… ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ (πήγαν περίπατο τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού και θα είχε ενδιαφέρον τι… κωδικό έστειλαν όσοι πήγαν στα γραφεία της Νομαρχιακής που βρίσκονται μάλιστα κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, για να ψηφίσουν) συμμετείχαν 155 από τους 157 εγγεγραμμένους αντιπροσώπους. Και μπορεί η ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου (την οποία στο Evros-news.gr δεν έστειλαν όπως δεν στέλνουν και όλες τις ανακοινώσεις τους άλλωστε) να αναφέρεται σε “δημιουργία ενός νέου, μαζικού, ανοιχτού και δημοκρατικού κόμματος, το οποίο προχωρά μαζί με την κοινωνία για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της”, αλλά με το… καλημέρα τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ δημιούργησε τόσο η διαδικασία των εκλογών όσο και η ίδια η ανακοίνωση της Νομαρχιακής.

Συγκεκριμένα, εκτός του μπάχαλου και του μπερδέματος με αυτούς που εκλέχθηκαν στις τελευταίες θέσεις, επειδή στην ανακοίνωση αναφέρθηκαν τα ονόματα των 21 εκλεγμένων μελών της νέας Νομαρχιακής κατά αλφαβητική σειρά, υπήρξε αντίδραση του ΣΥΡΙΖαίου δημοσιογράφου Αντώνη Τελόπουλου, Διευθυντή της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, ο οποίος ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και ένας από αυτούς που ψήφισαν στις συγκεκριμένες εκλογές. Σχολίασε λοιπόν αρνητικά στην προσωπική του σελίδα το γεγονός ότι δεν αναφέρονταν οι ψήφοι που έλαβε κάθε υποψήφιος για τη Νομαρχιακή, γράφοντας: “Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο , έστειλε Δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ για να ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στην Νομαρχιακή Επιτροπή , δημοσιεύοντας τα ονόματα όσων εκλέχθηκαν αλλά όχι το εκλογικό αποτέλεσμα !!!!! Αποδεικνύοντας πόσο υπεράνω κόμμα είναι , καθώς δεν το απασχολούν τέτοια μικροκομματικά ζητήματα”.

Φυσικά δεν έγινε τυχαία αυτό, αφού με τον τρόπο που παρουσίασε η Νομαρχιακή τους εκλεγμένους, δεν φαινόταν πουθενά ότι πρώτος σε ψήφους ήταν ο “κολλητός” του Τελόπουλου, ο αποτυχών υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2019 Μενέλαος Μαλτέζος. Γι’ αυτό και φρόντισε στο δικό του σάιτ, ο κ.Τελόπουλος να αναφέρει τις ψήφους που πήρε ο καθένας από τους 21 εκλεγμένους.

Η Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΒΡΟΥ

Μενέλαος Μαλτέζος 79
Σπύρος Δέδογλου 68
Γιάννης Νενεδάκης 37
Ελίζα Καλέση 36
Πέτρος Χασανίδης 35
Σίμος Τσιλίκας 33
Νίκος Αργυρίου 33
Γιώργος Λιανίδης 32
Νίκος Νεντίδης 32
Βαλάντης Παντσίδης 31
Αδάμ Αδαμίδης 28
Φιλιώ Κατσικάκη 26
Γιώργος Δαλαμπίρας 25
Αλεξάνδρα Μαλαβάκη 25
Εύη Ορφανού 25
Δημήτρης Γλαρός 24
Ελίνα Χερινιάδου 24
Ελένη Χουρδάκη 24
Κώστας Πετρίδης 23
Ευάγγελος Μπετσίδης 22
Σταύρος Πεϊχαμπέρης 22

Ο πρώην… δεξιός Χασανίδης και η Διευθύντρια

της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης στους εκλεγμένους

Μεταξύ των 21 που έχουν εκλεγεί, βρίσκονται ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Κατσιμίγα στην ΑΜΘ Νίκος Αργυρίου, ο δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου με την παράταξη Τοκαμάνη Σίμος Τσιλίκας, η Διευθύντρια της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης Ελένη Χουρδάκη (τοποθετήθηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σωστά παραμένει μέχρι τώρα αφού το Κράτος πρέπει να έχει… συνέχεια που λέει και ο “σύντροφος” Παύλος Πολάκης), αλλά και ένας πρώην.. δεξιός. Ο Πέτρος Χασανίδης, πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας, τον οποίο είχε διορίσει εκεί γνωστός βουλευτής της Ν.Δ από την Ορεστιάδα επί… επάρατου δεξιάς. Άλλωστε ο κ.Χασανίδης, που πήρε μετάταξη από το κλειστό εργοστάσιο της ΕΒΖ σε πολύ καλή δημόσια υπηρεσία, είχε υπογράψει και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας απ’ την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.