ΚΥΤ Φυλακίου: Περιμένουν… μοιρολατρικά την Κυβερνητική απόφαση – Τηλεδιάσκεψη-παρωδία της Επιτροπής Αγώνα με εκπροσώπους κομμάτων

ΚΥΤ Φυλακίου: Περιμένουν… μοιρολατρικά την Κυβερνητική απόφαση – Τηλεδιάσκεψη-παρωδία της Επιτροπής Αγώνα με εκπροσώπους κομμάτων

Αύριο συμπληρώνονται δυο εβδομάδες από τον ερχομό του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην Ορεστιάδα και τα όσα συζητήθηκαν και διαδραματίστηκαν, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστικά η παραμικρή εξέλιξη στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου.

Δυστυχώς, η Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησε και κατευθύνει ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, φαίνεται να περιμένει… μοιρολατρικά την απόφαση της Κυβέρνησης. Ουσιαστικά αυτές τις 13 ημέρες δεν έκανε κάτι το συγκεκριμένο και αποτελεσματικό, αφού και η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη της την περασμένη Τετάρτη με εκπροσώπους των κομμάτων, εξελίχθηκε σε… παρωδία. Κι αυτό γιατί το Κίνημα Αλλαγής δεν έστειλε καν εκπρόσωπο του να ακούσει τις απόψεις του κ.Μαυρίδη και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα, ενώ το ίδιο έκανε και το ΜΕΡΑ 25, το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται σε κακή συνεννόηση και κακό προγραμματισμό εκ μέρους του δημάρχου Ορεστιάδας ή απλά ΚΙΝ.ΑΛ και κόμμα Βαρουφάκη… σνόμπαραν την διαδικασία.

Αλλά και η Νέα Δημοκρατία όρισε εκπρόσωπο της τον… βουλευτή Έβρου Σταύρο Κελέτση και όχι κάποιον Τομεάρχη για το μεταναστευτικό ή άλλο σημαντικό στέλεχος της και έτσι η Επιτροπή Αγώνα άκουσε άλλη μια φορά τις απόψεις του κ.Κελέτση.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στην τηλεδιάσκεψη τον βουλευτή Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό, Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος μάλιστα προσφέρθηκε να προωθήσει και να γνωστοποιήσει το ζήτημα των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσω του Ευρωβουλευτή του κόμματος Κώστα Αρβανίτη.

Το ΚΚΕ εκπροσώπησε η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, που αναφέρθηκε και στην επίσκεψη στην Ορεστιάδα και το ΚΥΤ Φυλακίου του στελέχους του κόμματος της Νίκου Σοφιανού, ενώ επανέλαβε την αντίθεση του κόμματος της στην δημιουργία παρόμοιων δομών, αλλά με διαφορετικό σκεπτικό από τους υπόλοιπους, μια και τα θεωρεί “στρατόπεδα συγκέντρωσης” προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Την “ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” εκπροσώπησε ο βουλευτής Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος επισκέφθηκε το ΚΥΤ Φυλακίου και ήταν ξεκάθαρος πως είναι κάθετα αντίθετος στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλει να υλοποιήσει η Κυβέρνηση στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή, αλλά και στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος στην Βουλή με Ερωτήσεις για το ζήτημα.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα εξέφρασαν την πρόθεση να υπάρξουν συναντήσεις και ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα και ζήτησαν την μεσολάβηση των εκπροσώπων των κομμάτων, αλλά ουσιαστικά στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έγινε τίποτα. Δυστυχώς, αυτό που έπρεπε να είχε συμβεί από τις αρχές ακόμα Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης μαζί όχι μόνο με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά με μια ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ σύνθεση της Επιτροπής Αγώνα να κατέβουν στην Αθήνα και να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ούτε έγινε ως τώρα και είναι άγνωστο αν και πότε θα συμβεί. Είναι χαρακτηριστικό, πως ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των κομμάτων δεν εκδόθηκε και φυσικά ο κόσμος της περιοχής και ολόκληρου του Έβρου που αγωνιά, παραμένει στο… σκοτάδι.

Ο κ.Μαυρίδης που ανέλαβε την υποχρέωση να το κάνει, επικαλέστηκε τις επόμενες ημέρες τηλεδιασκέψεις με την ΚΕΔΕ για τον εκλογικό νόμο και έτσι δεν εκδόθηκε κανένα δελτίο Τύπου. Ποιος ξέρει; Μπορεί να… διαρρεύσει πάλι σε κάποιο από τα φιλικά του ΜΜΕ, τους ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνει μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας, κανένα μονταρισμένο ΒΙΝΤΕΟ από την συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποποιηθεί τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ του. Γιατί συνεχίζει δυστυχώς σε ένα τόσο εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, να λειτουργεί με μυστικοπάθεια, κουτοπόνηρα και με… κρυφή ατζέντα.

Όταν τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Αγώνα του ζήτησαν να προχωρήσουν πιο γρήγορα σε κάποιες ενέργειες, με το γνωστό ύφος του… παντογνώστη, τους είπε όσα επανέλαβε σε διάφορες ραδιοφωνικές του δηλώσεις, για τις οποίες βρίσκει χρόνο φαίνεται, αλλά για να ενημερώσει τον κόσμο για τις τηλεδιασκέψεις δεν έχει. Έλεγε λοιπόν ότι μέχρι τα τέλη της εβδομάδας η Κυβέρνηση μπορεί να ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις της για το θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, τις οποίες είναι ξεκάθαρο ότι περιμένει τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα μέλη της Επιτροπής Αγώνα σχεδόν… ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ. Κι αν η απόφαση αυτή, που πλέον θα αποτελεί και σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αρνητική, καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι θα είναι πλέον ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ, απ’ ότι τώρα η απόφαση του κ.Μηταράκη.

Δυστυχώς όμως, ο δήμαρχος Ορεστιάδας αντί να είχε βρεθεί στην Αθήνα μαζί με τα άλλα μέλη της Επιτροπής, που έχουν ασφαλώς και αυτά μερίδιο ευθύνης για την… απραξία και απλά κάθονται να τον ακούνε να τους “δουλεύει” με την γνωστή… μεγαλομανία του ότι μιλάει με υψηλά ιστάμενους στην Κυβέρνηση (“έχω πιάσει… ταβάνι στις συζητήσεις” τους λέει αυτάρεσκα) αντί να τον καταγγείλουν στον κόσμο. Δυστυχώς με όλη αυτή την μεθόδευση, θα το επαναλάβουμε άλλη μια φορά, ότι ο κ.Μαυρίδης έχει… ΕΥΝΟΥΧΙΣΕΙ τις όποιες αντιδράσεις θα ήθελαν να διοργανώσουν οι άλλοι θεσμικοί φορείς της περιοχής και του Έβρου γενικότερα. Όταν οι άλλοι δήμαρχοι, οι Μητροπολίτες, οι υπόλοιποι θεσμικοί βλέπουν τον δήμαρχο της Ορεστιάδας, που υποτίθεται είναι επικεφαλής του αγώνα… χαλαρό και άνετο, φυσικό είναι να μην αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία. Γιατί δεν το έχει και πολύ να πάρει σβάρνα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και να αρχίσει να τους… βρίζει και αυτούς.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*