Φέρες: Δωρεάν rapid tests κορονοϊού αύριο Δευτέρα για τους δημότες στη λαϊκή αγορά

Φέρες: Δωρεάν rapid tests κορονοϊού αύριο Δευτέρα για τους δημότες στη λαϊκή αγορά

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση, τον έλεγχο και τη μείωση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό στη λαϊκή αγορά των Φερών.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 από κλιμάκιο Κινητής Ομάδας Μονάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) Αλεξανδρούπολης του ΕΟΔΥ στη λαϊκή αγορά Φερών.
Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στη δειγματοληψία για έλεγχο με rapid tests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.
Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.