Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης αποκτά τον δικό του χώρο

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης αποκτά τον δικό του χώρο

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης αποκτά τον δικό του χώρο, με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση και το δελτίο Τύπου του δήμου:

“Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή του Προσκοπισμού, της μεγαλύτερης και μακροβιότερης εθελοντικής παιδαγωγικής κίνησης, για τη διατήρηση των πνευματικών αξιών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τη συμμετοχή στην ανάπτυξη της κοινωνίας, με παρέμβαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, βρέθηκε λύση στο πρόβλημα στέγασης του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αλεξανδρούπολης.

Μετά από τη διεκπεραίωση των απαραίτητων ενεργειών και με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κτίριο κυριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης επί των οδών Καρτάλη και Μαρωνείας, παραχωρείται δωρεάν για χρήση στους Προσκόπους.

Θυμίζουμε ότι μέχρι πρότινος το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης φιλοξενείτο στο παλιό νοσοκομείο επί της Δήμητρας, σε αίθουσα που δε διαθέτει ρεύμα και θέρμανση/ψύξη, γεγονός που καθιστούσε αδύνατο για τα μέλη του συλλόγου να συγκροτηθούν σε σώμα, και όταν αυτό συνέβαινε, οι δράσεις πραγματοποιούντο υπό αντίξοες συνθήκες.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Προσκόπου σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε λόγω των ειδικών συνθηκών, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο Πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ισίδωρος Κανέτης, υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Σ.Ε.Π. Νάσου Ευσταθίου, του Γενικού Εφόρου Ελλήνων Προσκόπων Χριστόφορου Μητρομάρα, του Αρχηγού του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αλεξανδρούπολης Πάρη Χατζηαναστασίου και του Υπαρχηγού του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης Μανώλη Μπερμπερίδη.

Ο κ. Ζαμπούκης επισήμανε την ενεργό παρουσία των Προσκόπων στα δρώμενα της Αλεξανδρούπολης από την απελευθέρωσή της μέχρι και σήμερα και τη συμβολή της Προσκοπικής Κίνησης στην αφύπνιση και εξεύρεση λύσεων  για τις παγκόσμιες προκλήσεις, δρώντας τοπικά. Από την πλευρά του, κ. Κανέτης ευχαρίστησε τον κ. Ζαμπούκη για τις ενέργειες που δρομολογήθηκαν ώστε το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης να βρει τον δικό του χώρο στέγασης, ενώ μετέφερε την πρόταση της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να του απονεμηθεί το μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού.