Ο συντοπίτης μας σεφ Βαγγέλης Δρίσκας καταγγέλει: Υπάρχει κακοποίηση και στο χώρο της μαγειρικής

Ο συντοπίτης μας σεφ Βαγγέλης Δρίσκας καταγγέλει: Υπάρχει κακοποίηση και στο χώρο της μαγειρικής

Για τον εργασιακό εκφοβισμό που δέχτηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του μέσα στις κουζίνες, μίλησε χθες ο  συντοπίτης σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, στην εκπομπή του Alpha, «Καλύτερα Δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού.

Ο καταξιωμένος σεφ, που γεννήθηκε στην Κομοτηνή αλλά μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής αλλά και εργάζεται σε κορυφαία εστιατόρια, κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει όλες εκείνες τις αποκαλύψεις που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας από τον χώρο του θεάτρου και του αθλητισμού.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας δεν εμφανίστηκε να διστάζει δευτερόλεπτο, εκτιμώντας πως και «στις κουζίνες υπάρχει κακοποίηση λεκτική». Ο σεφ αναφέρθηκε στα δικά του βιώματα όταν ξεκινούσε την καριέρα του στη μαγειρική. «Δεν πέρασα εύκολα στα νιάτα μου, Ξεκίνησαν δίπλα σε δύο σεφ οι οποίοι το μόνο που μου έλεγαν ήταν “δεν θα γίνεις ποτέ σεφ, δεν θα γίνεις ποτέ άνθρωπος”» είπε ο Βαγγέλης Δρίσκας.

Η τραγική ειρωνεία των ανθρώπων που φέρθηκαν με άσχημο τρόπο στον σεφ είναι πως χρόνια αργότερα έφτασαν να του ζητήσουν δουλειά. «Μετά από δέκα, δεκαπέντε χρόνια καριέρας δικής μου και οι δύο μου ζήτησαν δουλειά» είπε ο Βαγγέλης Δρίσκας.

«Ούρλιαζε και εγώ πέθαινα στο άγχος»

Ο Βαγγέλης Δρίσκας περιγράφει πως ο εν λόγω σεφ συνήθιζε να μην δουλεύει καθόλου, να ουρλιάζει και να φωνάζει και τελικά να τον απαξιώνει, λέγοντάς του πως δεν θα γίνει σεφ ποτέ. «Εγώ ξεκινούσα πάντα από τις 2 το μεσημέρι και ο σεφ καθόταν απέναντί μου με μια βότκα και με μια εφημερίδα και μου έδινε εντολές» περιγράφει και συνεχίζει λέγοντας: «Ούρλιαζε δηλαδή και εγώ πέθαινα στο άγχος […] να τα έχω όλα έτοιμα».

«Αφού τα έκανε όλα αυτά, με έβριζε στο τέλος “αν αυτό είναι ετοιμασία, δεν θα γίνεις ποτέ σεφ” θυμάται ο Βαγγέλης Δρίσκας για τη συμπεριφορά του σεφ που του έκανε τη ζωή δύσκολη στο ξεκίνημά του”.

Για τη συνεργασία με την Δέσποινα Βανδή

Ο Θρακιώτης σεφ ρωτήθηκε και για την συνεργασία του με την Δέσποινα Βανδή, την σύζυγο του συντοπίτη μας πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και Προέδρου της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαίδη, στην ταξιδιωτική εκπομπή του ΟΡΕΝ και αν ξέρει να μαγειρεύει. Είπε μάλιστα τα καλύτερα για αυτή την συνεργασία τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ