ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απ’ το 2015, στο δρόμο που πνίγηκε ο Πυροσβέστης, η Τροχαία Αλεξανδρούπολης ζήτησε παρεμβάσεις απ’ τον δήμο !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απ’ το 2015, στο δρόμο που πνίγηκε ο Πυροσβέστης, η Τροχαία Αλεξανδρούπολης ζήτησε παρεμβάσεις απ’ τον δήμο !!!

Άλλο ένα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το Evros-news.gr και αφορά τον δρόμο του οικισμού Απαλού και το επίμαχο σημείο όπου έχασε την ζωή του ο αδικοχαμένος Αρχιπυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος, κατά την πλημμύρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021.

Πρόκειται για έγγραφο που στάλθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2015 από το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης προς τον δήμο Αλεξανδρούπολης και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του επί της δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη και ζητούσε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και ενέργειες στον οικισμό του Απαλού και συγκεκριμένα σε δύο σημεία που παρουσιάζουν συνέχεια προβλήματα. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών τότε ήταν ο Χρήστος Γερακόπουλος, υπεύθυνος Τύπου της δημοτικής παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου κ.Λαμπάκη, που υπογράφει τώρα ανακοινώσεις οι οποίες καταλογίζουν ευθύνες στην σημερινή δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, ενώ τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Κουκουράβας στη συγκεκριμένη θέση.

Στο έγγραφο επισημαίνεται:

  1. Μπροστά από τον Παιδικό Σταθμό Απαλού, όπου αναφέρει πως παρατηρείται συγκέντρωση υδάτων και δυσχεραίνεται η πρόσβαση των μαθητών
  2. Στον παράδρομο Απαλού στο κομμάτι που είχε τότε πρόσφατα ασφαλτοστρωθεί και επίσης παρατηρείται συγκέντρωση υδάτων και δυσχεραίνεται έτσι η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται: “Παρακαλούμε για την εκδήλωση των απαραίτητων ενεργειών σας”, αλλά αν λάβουμε υπόψη μας όσα συνέβησαν και στα δυο συγκεκριμένα σημεία στις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου, οι παρεμβάσεις αυτές που ζητούνταν πριν από 5 χρόνια, ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ. Γιατί και ο χώρος μπροστά από τον Παιδικό Σταθμό και πάλι πλημμύρισε και μάλιστα στις 12 Ιανουαρίου μαθητές και δάσκαλοι απομακρύνθηκαν με σκαπτικό μηχάνημα, ενώ την 1η Φεβρουαρίου με πυροσβεστικά οχήματα, ενώ δυστυχώς στον συγκεκριμένο δρόμο είχαμε τον θάνατο από πνιγμό του 46χρου Εβρίτη Πυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Προηγήθηκε έγγραφο της Επιτροπής Αστυνόμευσης Ρεμάτων

που επίσης ζητούσε παρεμβάσεις στον δρόμο του… θανάτου

Όπως επίσης ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr, ακριβώς δύο χρόνια πριν το έγγραφο της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης που ζητούσε παρεμβάσεις της τότε δημοτικής αρχής για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στον Απαλό, προηγήθηκε έκθεση αυτοψίας της Επιτροπής Αστυνόμευσης Ρεμάτων του δήμου Αλεξανδρούπολης. Την είχε συστήσει με απόφαση του ο τότε δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και τον Οκτώβριο του 2013 είχε ζητήσει από τον τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Ουζουνίδη, να υπάρξουν παρεμβάσεις στον ίδιο δρόμο, με τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, φωτισμού και διαφόρων άλλων παρεμβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θάνατος Πυροσβέστη-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απ’ το 2013 η Επιτροπή Αστυνόμευσης Ρεμάτων, ζητούσε παρεμβάσεις στο ρέμα-φονιάς Απαλού (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Τόσο ο κ.Ουζουνίδης όσο και ο κ.Λαμπάκης ως δήμαρχος που φέρει την συνολική ευθύνη, προσπάθησαν με συνεντεύξεις τους στον αγαπημένο ραδιοφωνικό σταθμό της σημερινής αντιπολίτευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης, τον STATUS FM και τον Σταύρο Αποστολίδη, να αποποιηθούν τις όποιες ευθύνες τους. Υποστήριξαν ότι το 2014 η ευθύνη πέρασε στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ το ίδιο έκαναν και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και οι δύο. Βέβαια, ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και μετέπειτα Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης κ.Ουζουνίδης στην συνεδρίαση του Δ.Σ επιχείρησε να παρουσιάσει ως ανεπίσημο το συγκεκριμένο έγγραφο, αν και αρχικά στις δηλώσεις του το είχε αποδεχθεί και το… θυμήθηκε, ενώ επικαλέστηκε ότι αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες το 2014 από τον δήμο, ενώ όπως μπορεί να δει κανείς έχει κανονικά αριθμό πρωτοκόλλου.

Η απάντηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη όμως ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΕΣΕ και ΤΟΥΣ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ, αφού παρουσίασε έγγραφο τον Φεβρουάριο του 2018 σύμβασης που υπογράφηκε από την τότε δημοτική αρχή Λαμπάκη, πριν περάσουν οι αρμοδιότητες στην Περιφέρεια, της ανάθεσης μετά από πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό στον εργολάβο κ.Σταματόπουλο (η κόρη του λίγους μήνες αργότερα ήταν υποψήφια με την παράταξη Λαμπάκη) για καθαρισμούς και παρεμβάσεις σε ρέματα.

Ένα από αυτά μάλιστα ήταν και στην περιοχή της οδού Άβαντος, παρέμβαση για την οποία ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην ραδιοφωνική του συνέντευξη όπου προσπαθούσε να αποποιηθεί τις ευθύνες του, δήλωνε… περήφανος.

Αυτά είναι τα… ΑΠΕΠΙΣΗΜΑ κατά τον κ.Ουζουνίδη έγγραφα, με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2013, που επίσης ζητούσαν παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο δρόμο που έγινε το σημείο θανάτου για τον άτυχο Πυροσβέστη. Μάλιστα η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Evros-news.gr, την οποία τα τοπικά ΜΜΕ του Έβρου δεν ανέδειξαν επειδή όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα συνεχίζουν την… ασυλία του τέως δημάρχου Βαγέλη Λαμπάκη και της παράταξης του, κυριάρχησε σε κεντρικά ΜΜΕ της Αθήνας, όπως tanea.gr και το in.gr που το ανέδειξαν, με αφορμή τον άδικο χαμό του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη που άφησε πίσω του ορφανά τρία μικρά παιδιά.

in.gr: Εγγραφο – φωτιά : Από το 2013 ζητούσαν παρεμβάσεις για το ρέμα όπου χάθηκε ο 46χρονος πυροσβέστης

tanea.gr: Έβρος : Από το 2013 ζητούσαν παρεμβάσεις για το ρέμα όπου πνίγηκε ο 46χρονος πυροσβέστης

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*