Αλεξανδρούπολη: Φτάνει μεσημέρι το “θηριώδες” ENDURANCE – Aρχίζουν οι πτήσεις αμερικανικών ελικοπτέρων που μεταφέρει

Αλεξανδρούπολη: Φτάνει μεσημέρι το “θηριώδες” ENDURANCE – Aρχίζουν οι πτήσεις αμερικανικών ελικοπτέρων που μεταφέρει

Στις 12.30 το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το “θηριώδες” αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο ENDURANCE, που θα μεταφέρει την πρώτη μεγάλη… παρτίδα αμερικανικών ελικοπτέρων κιαι γενικότερα στρατιωτικού υλικού για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η πτητική δραστηριότητα των ελικοπτέρων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρουπόλεως και γενικότερα στον Έβρο, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Μαρτίου. Αφού συναρμολογηθούν θα “πετάξουν” από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος ” για την Ρουμανία τα πρώτα 30, ενώ συνολικά τους επόμενους μήνες θα φτάσουν στο λιμάνι της πόλης πάνω από 150 αμερικανικά ελικόπτερα, όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evrow-news.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Πάνω από 150 αμερικανικά ελικόπτερα και επιθετικά Apache, θα έρθουν στο λιμάνι

Χθες οι ίδιοι οι Αμερικανοί με δελτίο τύπου του από το Αρχηγείο του Αμερικανικού Στρατού Ευρώπης και Αφρικής στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, ενημέρωσαν για όσα πρόκειται να συμβούν, επισημαίνοντας: «Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου, περίπου 30 ελικόπτερα του Αμερικανικού Στρατού είναι προγραμματισμένα να απογειωθούν από την Αλεξανδρούπολη και να πετάξουν προς περιοχές ασκήσεων της Ρουμανίας», σημειώνεται σχετικώς.

Και προστίθεται: «Τα (ελικόπτερα) Black Hawks ανήκουν στη δύναμη της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Μάχης (1st Combat Aviation Brigade/1ST CAB), της 1ης Μεραρχίας Πεζικού (1st Infantry Division/1st ID) του Αμερικανικού Στρατού που εδρεύει στο Fort Riley του Kansas, και έχουν φτάσει στην Ευρώπη για 9μηνη επιχειρησιακή ανάπτυξη εκ περιτροπής, στο πλαίσιο της ασκήσεως “Atlantic Resolve”».


Σε άλλο σημείο της ανακοινώσεως, που όπως σημειώνεται πραγματοποιείται στο πλαίσιο των άριστων διμερών σχέσεων, που έχουν οι δύο χώρες και οι δύο Ένοπλες Δυνάμεις, οι κάτοικοι της Αλεξανδρουπόλεως και της γύρο περιοχής θα ακούν και θα βλέπουν τις προγραμματισμένες πτήσεις των ελικοπτέρων αυτών καθημερινώς από τις 08:00 μέχρι τις 18:00 και διαβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί από πλευράς τους όλα τα μέτρα για να προκληθεί η λιγότερη δυνατή ενόχληση στον κόσμο!
Τέλος με την ευκαιρία αυτή ενημερώνουν επίσης ότι το σύνολο του προσωπικού στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού, έχουν περάσει όλους τους προληπτικούς ελέγχους και τεστ στο πεδίο εκπαιδεύσεως Grafenwoehr της Γερμανίας, προτού έλθουν στην Αλεξανδρούπολη, και ότι χρησιμοποιούν υποχρεωτικώς μάσκες, την επιβαλλόμενη μεταξύ προσώπων απόσταση ασφαλείας καθώς και εργάζονται λιγότερες ώρες και εκ περιτροπής.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*