Διδυμότειχο: Θέλει να κόψει πάνω από 100 πεύκα προς Σιδηροδρομικό σταθμό, η δημοτική αρχή Χατζηγιάννογλου

Διδυμότειχο: Θέλει να κόψει πάνω από 100 πεύκα προς Σιδηροδρομικό σταθμό, η δημοτική αρχή Χατζηγιάννογλου

Αποφασισμένη να κόψει και να “εξαφανίσει” πάνω από 100 πεύκα (107 συνολικά) που βρίσκονται στον δρόμο από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου προς τον Σιδηροδρομικό σταθμό, η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το θέμα αυτό είναι ένα από όσα φέρνει προς συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο που θα ξεκινήσει σε λίγο, στις 19.00 και θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, ζητώντας να εγκριθεί η σχετική απόφαση που ήδη έλαβε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Διδυμοτείχου. Εκεί εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το κόψιμο αυτού του πολύ μεγάλου αριθμού πεύκων και την καταψήφισε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Μανάκα της παράταξης Τοκαμάνη, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση της. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει λάβει την σχετική έγκριση του Δασαρχείου Διδυμοτείχου, στο οποίο ανήκει ένας σημαντικός αριθμός από τα πεύκα που σκοπεύουν να κόψουν ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου και οι δημοτικοί του σύμβουλοι.

Όλα αυτά βασίστηκαν σε εισήγηση μιας αρμόδιας υπαλλήλου του δήμου, με το επιχείρημα ότι τα δέντρα αυτά είναι ηλικίας 25 ετών, κάποια έχουν… γείρει και άλλα είναι άρρωστα. Το αρμόδιο Δασαρχείο, όπως ανέφερε και η κ.Μανάκα καταψηφίζοντας την συγκεκριμένη… απόπειρα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ούτε ρωτήθηκε και πολύ περισσότερο δεν έδωσε την συγκατάθεση του. Όπως μάλιστα μπορεί να διαπιστώσει κανείς περνώντας από το σημείο, η συντριπτική πλειοψηφία των πεύκων αν και είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 25 χρόνων, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και με εξαίρεση 4-5 που όντως έχουν γείρει ή το πολύ άλλα τόσα τα οποία ενδεχομένως να έχουν κάποια ασθένεια, πάνω από 90 θα είναι τεράστιο οικολογικό ‘ΈΓΚΛΗΜΑ” αν τελικά κοπούν.

Θα έχει επομένως τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε την στάση που θα κρατήσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα και αν θα συναινέσουν να υιοθετηθεί η εισήγηση μιας υπαλλήλου του δήμου που είναι αρμόδια, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου και άλλων ειδικών, όταν μιλάμε για την κοπή περισσοτέρων από 100 πεύκων.

Ένα σχόλιο

  1. Τα γηρασμένα πεύκα είναι επικίνδυνα και πρέπει να κοπούν ως προς το ύψος του κατά το ήμισυ , ώστε να βγάλουν νέα κλαδιά .Δεν πρέπει να κοπούν από την ρίζα τους .

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*