ΚΥΤ Φυλακίου: Η Επιτροπή Αγώνα ζητάει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς – Κάλλιο αργά παρά ποτέ

ΚΥΤ Φυλακίου: Η Επιτροπή Αγώνα ζητάει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς – Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Σχεδόν δυο μήνες μετά την ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και 15 ημέρες μετά την επίσκεψη του Νότη Μηταράκη στην περιοχή μας, η Επιτροπή Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας αποφάσισε να ζητήσει-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- δια ζώσης συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Αυτό που θα έπρεπε να είχε συμβεί καιρό τώρα, από την πρώτη στιγμή, με… κατασκήνωση στην Αθήνα του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και των υπολοίπων μελών της συγκεκριμένης Επιτροπής και με διεύρυνση της για να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική, ζητείται τώρα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ενδεικτικό πάντως των… χαλαρών και  καθυστερημένων αντιδράσεων του κ.Μαυρίδη στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα, όχι μόνο τώρα αλλά από τον περασμένοι Σεπτέμβριο που το διαχειρίστηκε προσωπικά, είναι το γεγονός ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, αφορά την τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, που έκανε η Επιτροπή Αγώνα πριν… μια εβδομάδα, την περασμένη Τετάρτη. Για τόσο αργά αντανακλαστικά και κινήσεις μιλάμε. Πάντως το Evros-news.gr ήταν το μοναδικό ΜΜΕ του Έβρου που φρόντισε να ενημερώσει τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΥΤ Φυλακίου: Περιμένουν… μοιρολατρικά την Κυβερνητική απόφαση – Τηλεδιάσκεψη-παρωδία της Επιτροπής Αγώνα με εκπροσώπους κομμάτων

Η ανακοίνωση πάντως επισημαίνει:

“Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας σε συνεδρίαση της, στις 22/02/2021, αποφάσισε να ζητήσει συναντήσεις, δια ζώσης, με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου 2021 και αν είναι εφικτό, στις 1 και 2 Μαρτίου 2021.

Προηγήθηκε ενημέρωση των κομμάτων για το θέμα της επέκτασης/ αναβάθμισης των δομών της κοινότητας Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18/02/2021, στην οποία συμμετείχαν:

  • Από τη Ν.Δ, ο βουλευτής Ν. Έβρου κ. Κελέτσης Σταύρος
  • Από το ΣΥΡΙΖΑ /Προοδευτική συμμαχία, ο βουλευτής Ν. Κορινθίας κ.ΨυχογιόςΓεώργιος
  • Από το Κ.Κ.Ε , η βουλεύτρια Ν. Λέσβου καΚομνηνάκα Μαρία
  • Από την Ελληνική Λύση , ο βουλευτής Σερρών κ.Μπούμπας Κωνσταντίνος

Το ΚΙΝ.ΑΛ δεν όρισε εκπρόσωπο.

Το Μέρα25 απέστειλε γραπτώς τις θέσεις του.

Στην πολύωρη συζήτηση, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις ξεκάθαρες θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας που περιγράφονται στην υπ’ αρίθμ. 1/2021 Απόφαση Δ.Σ.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των συμμετεχόντων κομμάτων που επιπροσθέτως δήλωσαν όλοι την αντίθεση τους στην αύξηση της δυναμικότητας των υφιστάμενων δομών.

  • Ο κ. Κελέτσης τόνισε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών από την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης που πρέπει να γίνει και τις προσλήψεις προσωπικού για την ταχύτερη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
  • Ο κ. Ψυχογιός τόνισε ότι επαρκεί η παρούσα δυναμικότητα , ότι είναι ενάντια στην ύπαρξη ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, υπέρ της ενίσχυσης της υπηρεσίας ασύλου και στη συνέχεια, αναλογική κατανομή σε δομές στην ενδοχώρα, μέσα από γρήγορες και σύννομες διαδικασίες.
  • Η κα Κομνηνάκα τόνισε ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφής εγκλωβισμού σε δομές φιλοξενίας, σε όλη τη χώρα, υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης, υπέρ των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και όχι συμβασιούχων ολιγόμηνης απασχόλησης.
  • Ο κ. Μπούμπας τόνισε ότι όλοι όσοι εισβάλουν στη χώρα είναι λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα πρέπει να μεταφέρονται σε ακατοίκητα νησιά, είναι ενάντια σε μία αυτοδιοίκηση δέσμια στις κρατικές επιλογές και στις κομματικές περιχαρακώσεις των αιρετών.

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας ζήτησε από τους συμμετέχοντες, να προβούν σε όσες κοινοβουλευτικές ενέργειες οδηγήσουν σε ανατροπή της απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δήμαρχε: ΔΙΕΥΡΥΝΕ την Επιτροπή Αγώνα και πηγαίνετε Αθήνα για συναντήσεις με Πρωθυπουργό, αρχηγούς κομμάτων

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*