Ορεστιάδα: Ενέργειες ΠΑΛΙ κατόπιν εορτής και… ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, ανακοίνωσαν για το ΚΥΤ Φυλακίου Μαυρίδης, Επιτροπή Αγώνα

Ορεστιάδα: Ενέργειες ΠΑΛΙ κατόπιν εορτής και… ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, ανακοίνωσαν για το ΚΥΤ Φυλακίου Μαυρίδης, Επιτροπή Αγώνα

Κινήσεις και ενέργειες ΠΑΛΙ κατόπιν εορτής και αφού δημοσιεύθηκε ήδη η απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την διάθεση των χρημάτων που θα δοθούν για ενοικίαση 33,5 στρεμμάτων για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και η κατ’ ευφημισμόν Επιτροπή Αγώνα.

Η ανακοίνωση τους που εκδόθηκε σήμερα αναφέρει:

Συνεδρίαση Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας στις 26/02/2021». 

Με την ανάρτηση στο διαδίκτυο (Διαύγεια) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα « Ανάληψη και δέσμευση πίστωσης 27.917€ για τη μίσθωση γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,5 στρεμμάτων για τις ανάγκες επέκτασης του Κ.Υ.Τ Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας», αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις ενέργειες για την επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου, ΧΩΡΙΣ να λαμβάνει υπόψη την καθολική αντίδραση της κοινωνίας της Θράκης σε μία επικίνδυνη και επιζήμια απόφαση. Αποδεικνύεται ότι ο διάλογος τόσων εβδομάδων ήταν προσχηματικός από την πλευρά της.

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, σε έκτακτη συνεδρίαση της, την Παρασκευή 26/02/2021 αποφάσισε:

  • Νομική διερεύνηση για την τήρηση ή μη της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, τόσο για την υφιστάμενη δομή, όσο και για την σχεδιαζόμενη επέκταση της.
  • Σύσκεψη με τους φορείς του Δήμου Ορεστιάδας, την Κυριακή 28/02/2021 και ώρα 12:00, για καθορισμό ημερομηνίας εκδήλωσης διαμαρτυρίας και όσων άλλων ενεργειών απαιτηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΥΤ Φυλακίου: Νοικιάστηκαν 33,5 στρέμματα ανακοίνωσε το υπουργείο Μηταράκη και ξεκινάει η επέκταση-ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η Επιτροπή Αγώνα υπενθυμίζει ότι υπάρχει ενεργή πρόσκληση προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για δια ζώσης συνάντηση.

Ο αγώνας, με ενωμένη την κοινωνία της Θράκης, θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση της απόφασης.

Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας  κατά της επέκτασης του Κ.Υ.Τ Φυλακίου”.

Από αρχές Ιανουαρίου προτείναμε στον

δήμαρχο Β.Μαυρίδη Προσφυγή στο ΣτΕ

Μετά από την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση τους λοιπόν, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και η Επιτροπή Αγώνα ανακοίνωσαν “μάχες” οπισθοφυλακής για άλλη μια φορά και αφού η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης έδειξαν ότι γράφουν τους Εβρίτες και τις αντιδράσεις τους εκεί… που δεν πιάνει μελάνι. Όπως έγινε και μετά τις 29 Δεκεμβρίου, όταν και πάλι από μια ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ παρουσιάστηκαν οι προθέσεις και ουσιαστικά η ΑΠΟΦΑΣΗ για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. Κι αν τότε ο κ.Μαυρίδης ισχυρίζονταν ότι τον… κορόιδευε επί μήνες, από τον Σεπτέμβριο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και γι’ αυτό ο ίδιος ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ για να αποτρέψει το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, τώρα δεν μπορεί να επικαλείται ούτε αυτή την αστεία δικαιολογία.

Αποτελεί λοιπόν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, να αναφέρει η ανακοίνωση Μαυρίδη-Επιτροπής Αγώνα, ότι τώρα, αφού υπήρξαν οι συγκεκριμένες εξελίξεις με την ενοικίαση των χωραφιών, ΘΑ κινηθούν νομικά προκειμένου να διερευνήσουν την τήρηση ή μη της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, τόσο για την υφιστάμενη δομή, όσο και για την σχεδιαζόμενη επέκταση της. Γιατί το Evros-news.gr ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ από τις 5 Ιανουαρίου 2021 με τίτλο:

Δήμαρχε Ορεστιάδας: Κάνε ΤΩΡΑ προσφυγή στο ΣτΕ όπως ο δήμος Λέρου, κατά της κατασκευής νέου κέντρου λαθρομεταναστών

Την προηγούμενη ημέρα, στις 4 Ιανουαρίου, ο δήμος Λέρου είχε προσφύγει για την δημιουργία παρόμοιας δομής και επικαλούνταν ως έναν από τους λόγους για να μην προχωρήσει αυτή, το εξής: “Δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κατά παράβαση των άρθρων 24, 79 και 106 του Συντάγματος, ενώ οι προσβαλλόμενες πράξεις πάσχουν και από έλλειψη νόμιμης αιτιολογίας”.

Γράφαμε τότε και προτρέπαμε τον δήμαρχο Ορεστιάδας: “Ας κινηθεί έστω και τώρα, στο… και πέντε και μετά την δημοσίευση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της απόφασης. Να ακολουθήσει το παράδειγμα του δήμου Λέρου και ως πρώτο “βήμα” να καταθέσει ως δήμος Ορεστιάδας αλλά και ως Πρόεδρος της ΠΕΔ, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Να μην προχωρήσουν δηλαδή οι διαδικασίες για την κατασκευή νέας δομής. Γι’ αυτό δεν πρέπει να χάσει ούτε λεπτό ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης. Να επικοινωνήσει αν χρειαστεί και με τον ομόλογο του της Λέρου για να μάθει λεπτομέρειες”.

Την ίδια χρονική στιγμή μάλιστα, γνωρίζουμε ότι ο δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα”, του έστειλε επιστολή και του εξηγούσε νομικά ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν για να μπλοκάρει στο ΣτΕ την διαδικασία. Τι έκανε ο Βασίλης Μαυρίδης ως χθες που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η νέα απόφαση για ενοικίαση των χωραφιών; ΤΙΠΟΤΑ. Για να… απολύσει έναν υπάλληλο της ΔΕΥΑΟ έφτασε ως το Συμβούλιο της Επικρατείας και πληρώνει ο δήμος Ορεστιάδας ένα σωρό χρήματα σε δικηγόρους. Για αυτό το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ για την περιοχή, ΘΑ εξετάσουν τώρα σε ποιες νομικές κινήσεις μπορούν να προσφύγουν. Ούτε καν τους ιδιοκτήτες των χωραφιών που δεχόταν πιέσεις να τα νοικιάσουν και κάποιοι τελικά ενέδωσαν, δεν φρόντισε να συναντήσει και να τους… συμβουλέψει ή ακόμα και ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να μην προχωρήσουν, όταν γνώριζε ότι συγκεκριμένος δικηγόρος της πόλης “αλώνιζε” στο συγκεκριμένο θέμα.

Για πολλοστή φορά “ΠΟΥΛΗΣΕ” τον αγώνα των Εβριτών, αρκούμενος με τον γνωστό… κουτοπόνηρο τρόπο του να δηλώνει όλη την προηγούμενη εβδομάδα ότι από στιγμή σε στιγμή γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απόφαση της και δεν θα είναι αυτή που αρχικά γνωρίζαμε. Από τις αρχές Σεπτέμβρη ως τις 29 Δεκεμβρίου ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ για να σταματήσει τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και του Μηταράκη και το ίδιο δυστυχώς για τον τόπο έγινε και από αρχές του Γενάρη ως τώρα. Ούτε καν στην Αθήνα κατέβηκε μαζί με την Επιτροπή Αγώνα, για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ και να ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ αυτό το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, όταν άλλοι συνάδερφοι του δήμαρχοι Έβρου (Ζαμπούκης, Καλακίκος) βρέθηκαν για μέρες στην πρωτεύουσα για άλλα θέματα όπως είναι οι πλημμύρες και οι καταστροφές που προκλήθηκαν. Όταν ο κουμπάρος του Τάκης Τοψίδης, κατέβηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη μήπως καταφέρει να… βάλει χέρι στην εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόφαση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-Μηταράκη: Ποιος τους… υπολογίζει τους Εβρίτες – Ξεκινάμε την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου!!!

Ο κ.Μαυρίδης και η Επιτροπή Αγώνα μας θυμίζουν με την σημερινή ανακοίνωση ότι υπάρχει λέει ανοιχτή πρόσκληση στους αρχηγούς των κομμάτων για δια ζώσης συνάντηση. Πότε; Όταν ολοκληρωθεί η επέκταση και αρχίζουν να φέρνουν τους λαθρομετανάστες; Ας μην βάζει λοιπόν τα “παπαγαλάκια” του να λένε και να γράφουν για ανάγκη ΕΝΟΤΗΤΑΣ και κοινού αγώνα, προσπαθώντας ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ του για το ότι επέτρεψε στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον “πολιτικό σαλτιμπάγκο” Νότη Μηταράκη να υλοποιήσουν το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Ένα σχόλιο

  1. Τον κοσμο τον εχουν χεσ…..νο αυτοι οπως με τις πρεσπες μονο με αρνητικη ψηφο καταλαβενουν και ξυλο ολα ειναι υπογεγραμενα λυπαμαι πολυ την ελλαδιτσα μας θα τριζουν τα κοκκαλα των προγωνων μας αθλιοι.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*