ΚΥΤ Φυλακίου: Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για σίτιση των λαθρομεταναστών

ΚΥΤ Φυλακίου: Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για σίτιση των λαθρομεταναστών

Παράλληλα με την δεύτερη ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, αυτή τη φορά για την ενοικίαση 33,5 στρεμμάτων, βρίσκεται παράλληλα σε εξέλιξη διαγωνισμός για την σίτιση των λαθρομεταναστών που ήδη φιλοξενούνται εκεί.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που αφορά την σίτιση μέσω εταιρείας catering αριθμού 400 φιλοξενούμενων λαθρομεταναστών, έχει ήδη δημοσιευθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά και στις επίσημες ιστοσελίδες του Επιμελητηρίου Έβρου και άλλων Επιμελητηρίων, προκειμένου να πάρουν μέρος όποιες εταιρείες το επιθυμούν. Αφορά την σίτιση του αριθμού που προαναφέραμε για χρονική διάρκεια 90 ημερών, για 3 μήνες δηλαδή και είναι ύψους 203.760 ευρώ. Διενεργείται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που είναι αρμόδιο για τις δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών και συγκεκριμένα την XVI Μεραρχία Πεζικού και καταληκτική ημερομηνία για τις προσφορές είναι η 4η Μαρίου, δηλαδή η ερχόμενη Πέμπτη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη:

“Η συνολική, εκτιμώμενη, προϋπολογισθείσα αξία, ανέρχεται στις διακόσιες τρεις χιλιάδες επτακόσια εξήντα ευρώ (203.760,00€), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13%, για δύναμη (εκτιμώμενη) σιτιζομένων έως τετρακόσια 400 άτομα ημερησίως”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

Κόστος 800.000 ευρώ τον χρόνο τώρα, “εκτόξευση”

στα 3,2 εκατ. ευρώ αν γίνει επέκταση του ΚΥΤ 

Με απλά μαθηματικά, αν η σίτιση 400 αλλοδαπών για 3 μήνες μέσω εταιρείας caterng κοστίζει 200.000 ευρώ, για διάρκεια 1 χρόνου, δηλαδή για 4 τρίμηνα το κόστος ανέρχεται στις 800.000 ευρώ (4 τρίμηνα χ 200.000 ευρώ). Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κάποιος, ότι η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και η αύξηση της χωρητικότητας του σε 1.500 άτομα, σημαίνει σχεδόν ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ της χωρητικότητας σε σχέση με τους 400 αλλοδαπούς για την σίτιση των οποίων γίνεται τώρα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός. Σε αυτή την περίπτωση το συνολικό κόστος για 1 χρόνο σίτισης θα είναι ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟ και περίπου 3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 4χ800.000 ευρώ=3.200.000 ευρώ.

Με βάση όλα αυτά και επειδή όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την συγκεκριμένη διαδικασία αλλά και έχουν εμπειρία από παρόμοιους διαγωνισμούς, πόσο είναι το κόστος για την εταιρείες catering που αναλαμβάνουν την σίτιση και τα ποσοστά κέρδους, θεωρούν ότι το ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ είναι τουλάχιστον 30%. Δηλαδή τώρα με την σίτιση 400 ατόμων του ΚΥΤ Φυλακίου, στις 800.000 το καθαρό κέρδος είναι 240.000 ευρώ. Αν οι αλλοδαποί με την επέκταση της δομής φτάσουν τους 1.500, τότε τα κέρδη της εταιρείας που θα αναλάβει την σίτιση, θα είναι 3.000.000 χ 30%=900.000 ευρώ. Το καθαρό κέρδος δηλαδή θα “εκτοξευθεί” κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Είναι και τώρα ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, αφού 240.000 ευρώ για έναν χρόνο δεν είναι και λίγα, όμως το 1 εκατ. ευρώ είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ. Για να σας δώσουμε μια… τάξη μεγέθους, οι ετήσιες αποδοχές ενός δημάρχου, του δημάρχου Ορεστιάδας για παράδειγμα ή ακόμα και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ανέρχονται στις 40.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας που θα αναλάβει την σίτιση, αν ολοκληρωθεί το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Κυβέρνησης και Μηταράκη και η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου αυξήσει την χωρητικότητα στα 1.500 άτομα, τότε θα κερδίζει τον χρόνο όσα χρήματα εισπράττουν σε έναν χρόνο… 25 δήμαρχοι.

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια στην σίτιση των λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου αναλαμβάνει η εταιρεία catering του αποτυχημένου υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη, ο οποίος είναι και… κουμπάρος του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Η εταιρεία Τοψίδης-Σιαντίδου, θεωρείται σίγουρο ότι θα πάρει μέρος και στον συγκεκριμένο διαγωνισμό σίτισης για το ΚΥΤ Φυλακίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι ύψους 203.000 ευρώ για 3 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τοψίδης: Έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο, από την σίτιση λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου

Τέλος, πολύς λόγος γίνεται με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη να προχωρήσουν στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και για τα έσοδα κάποιων εταιρειών και επιχειρηματιών που θα αυξηθούν κατακόρυφα. Μάλιστα οι Εβρίτες που βγήκαν στους δρόμους στις 8 Φεβρουαρίου και διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά τη επίσκεψη του κ.Μηταράκη, έκαναν ιαι καταγγελίες για όλα αυτά. Χαρακτηριστική είναι αυτή που έγινε στους δημοσιογράφους έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου, από εκπρόσωπο του Συλλόγου παλαιμάχων καταδρομένων:

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*