Κώστας Πιτιακούδης για ΚΥΤ Φυλακίου: Πάνω απ’ όλα ο τόπος και η πατρίδα

Κώστας Πιτιακούδης για ΚΥΤ Φυλακίου: Πάνω απ’ όλα ο τόπος και η πατρίδα

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ

Το χθεσινό θέμα μας με τίτλο: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΙΣΕΙ τον Έβρο”, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου και της ένταξης του δήμου Διδυμοτείχου στις “κόκκινες” περιοχές του κορονοϊού, προκάλεσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις.

Χθες, όλη μέρα, δέχθηκα προσωπικά πάρα πολύ τηλεφωνήματα, μηνύματα στο Facebook, e-mail. Τα περισσότερα από αυτά συμφωνούσαν με όσα έγραψε το Evros-news, καθώς και τις θέσεις που εξέφρασα μέσα από αυτό. Υπήρξαν και κάποιοι που επεσήμαναν ότι υπερέβη τα εσκαμμένα και ήμουνα πολύ σκληρός. Ότι δεν έπρεπε να βάλω στο κάδρο προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτούς όλους που έχουν την ίδια άποψη, είτε βρίσκονται στον Έβρο είτε στο Μέγαρο Μαξίμου, η απάντηση είναι μία και μοναδική: Για μένα προσωπικά ως Κώστα Πιτιακούδη αλλά και το Evros-news.gr, όσο ακόμα θα υπάρχουμε και θα μας επιτρέπεται να εκφράζουμε αυτά που πιστεύουμε, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με όσα γράφουμε:

Πρώτα και πάνω από όλα είναι ο τόπος μας και η πατρίδα και μετά οτιδήποτε άλλο.

Με αυτή την άποψη και την φιλοσοφία ζωής πορεύθηκα μέχρι τώρα και δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα, στα 58 μου χρόνια. Εγώ προσωπικά και αυτό εδώ το σάιτ,  ήταν το μοναδικό ΜΜΕ του Έβρου και το γνωρίζετε άριστα πρώτοι απ’ όλους εσείς, οι χιλιάδες των αναγνωστών μας, ότι από τις 3 Σεπτεμβρίου ανέδειξε το σχεδιαζόμενο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ του υφυπουργού Νότη Μηταράκη. Από τότε και έως τις 29 Δεκεμβρίου, την πρώτη… αποφράδα ημερομηνία, με την δημοσίευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, δεκάδες ήταν τα ρεπορτάζ μας, τα άρθρα, οι ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, όπου αναδεικνύαμε την κυβερνητική μεθόδευση από το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Προειδοποιούσαμε για αυτά που θα ακολουθήσουν και καλούσαμε επανειλημμένα όσους είναι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι, να τα σταματήσουν.

Με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος ως τις 29 Δεκεμβρίου το μόνο που έκανε, ήταν να μας επιτεθεί όποτε έβρισκε ευκαιρία. Με αποκορύφωμα την τελευταία έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε στις αρχές Δεκεμβρίου. Εκεί, όπως και στην προηγούμενη που έδωσε λίγες μέρες νωρίτερα, δεν είπε η παραμικρή κουβέντα για την συζήτηση-τηλεδιάσκεψη που είχε με τον κ.Μηταράκη, όπου όπως αποκάλυψε πολύ αργότερα, κατάλαβε πως αυτός ο “πολιτικός σαλτιμπάγκος” προχωράει και είναι αποφασισμένος να επεκτείνει τη δομή στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Όπως άλλωστε και ξεκαθάρισε με δήλωση του στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου αλλά και στην Βουλή. Το επισημαίνω, γιατί κάποιους, κατόπιν εορτής και αφού είχαμε καθοριστικές εξελίξεις για την ολοκλήρωση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, τους… έπιασε τώρα ο πόνος για Ενότητα και όχι επισήμανση των λαθών που μας έφεραν στο σημερινό αδιέξοδο.

Γι’ αυτό, μετά το χθεσινό μας άρθρο, αναφέρομαι σήμερα προσωπικά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μήπως έστω και την ύστατη στιγμή, στο και πέντε δηλαδή, μετά την δεύτερη απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την ενοικίαση των χωραφιών από κατοίκους της περιοχής προκειμένου να γίνει η επέκταση του ΚΥΤ, και του ζητώ να ΕΠΕΜΒΕΙ και ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ αυτή την αντεθνική απόφαση του υπουργού του.  Γιατί εμείς μέχρι πριν λίγο καιρό, από την στιγμή που τον Ιούλιο του 2019 η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, άλλον Κυριάκου Μητσοτάκη είχαμε δει.

  • Έναν Πρωθυπουργό που επισκέφθηκε πολλές φορές στην περιοχή μας
  • Έναν Πρωθυπουργό που έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την θωράκιση του Έβρου απέναντι στη λαθρομετανάστευση, με την κατασκευή του νέου φράχτη στο νότιο τμήμα του νόμου σε έκταση 27 χιλιομέτρων, ενώ ο προηγούμενος που κατασκευάστηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι 12 χιλιόμετρα
  • Έναν Κυριάκο Μητσοτάκη, που μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, προσέλαβε μαζικά πάνω από 350 Εβριτόπουλα ως Συνοροφύλακες πέρυσι, μοριοδοτώντας την εντοπιότητα
  • Έναν Πρωθυπουργό, που έστειλε το γιο του Κωνσταντίνου να παρουσιαστεί στον Έβρο για να υπηρετήσει τη θητεία του και όχι μόνο αυτό, αλλά αποφάσισε να την ολοκληρώσει και τους 9 μήνες στην περιοχή μας και συγκεκριμένα σε Μονάδα Πυροβολικού της Αλεξανδρούπολης. Γιατί θα μπορούσε πολύ εύκολα, όταν το κάνουν οι… κοινοί θνητοί επειδή έχουν κάποια… άκρη στον στρατό, να τον κρατήσει στην Αθήνα.
  • Έναν Κυριάκο Μητσοτάκη που όταν ήρθε τον περασμένο Οκτώβριο στις Φέρες για να ενημερωθεί για τη κατασκευή του φράχτη και του έδωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου το γνωστό σήμα με την επιγραφή ο “ΕΒΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ”, τους απάντησε: Όντως ο Έβρος δεν πέφτει. Ότι δεν έδειχνε το συγκεκριμένο δώρο και δεν τα είπε όλα αυτά υποκριτικά, αλλά τα πίστευε.
  • Έναν Μητσοτάκη ο οποίος πήγε στην στη Σαμοθράκη, έμεινε πάνω από μια ημέρα και μάλιστα κατηγορήθηκε ανοήτως από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό, αλλά έλυσε προβλήματα του νησιού και έδωσε άμεσες λύσεις.

Αυτόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέλουμε να δούμε και στην περίπτωση αυτής της κατάπτυστης απόφασης για το Φυλάκιο Ορεστιάδας. Χωρίς να υπάρχει έστω και ένας ουσιώδης λόγος για να ξοδευτούν 30 εκατομμύρια, τα 7 από αυτά εξ αυτών από τον ελληνικό προϋπολογισμό, όταν τόσα χρήματα δεν έχουν δοθεί για μία αναπτυξιακή επένδυση. Στο διπλανό παρατημένο εργοστάσιο κατασκευής στρατιωτικών ενδυμάτων του Σπηλαίου για παράδειγμα. Εκεί όπου με 7 εκατομμύρια θα μπορούσαν να βρουν δουλειά πάνω από 50 Εβρίτες οι οποίοι να παράγουν ρούχα όχι μόνο για τον ελληνικό στρατό, αλλά και την αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Από αυτόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άσχετα αν και πως του μεταφέρουν οι συνεργάτες του τις καθολικές αντιδράσεις των Εβριτών, έχω την απαίτηση να παρέμβει προσωπικά και να ακυρώσει αυτή την ανεξήγητη, ακατανόητη κατάπτυστη απόφαση του υπουργού του. Να βάλει τέρμα, δείχνοντας ότι όσα έλεγε κατά τις επισκέψεις του στον Έβρο για τους κατοίκους του τόπου τα πίστευε και δεν ήταν απλά λόγια του αέρα.  Όλα αυτά τα γράφουμε όπως επεσήμανα στο και πέντε και αφού δημοσιεύτηκε ήδη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η έγκριση του ποσού για την ενοικίαση 33,5 στρεμμάτων.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω και επειδή γνωρίζω ότι τα όσα γράφει το Evros-neews.gr και κυρίως το συγκεκριμένο “σκληρό” άρθρο τέθηκε σε γνώση του Πρωθυπουργού, ότι έστω και την ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ θα υπάρξει παρέμβαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ αυτή την κατάπτυστη απόφαση και το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να γίνει στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή μας.