Αλεξανδρούπολη: “Εις μνήμην Γεωργίου Κατσατούρα”

Αλεξανδρούπολη: “Εις μνήμην Γεωργίου Κατσατούρα”

Έφυγε προχθές Σάββατο 27/2/2021, από τη ζωή ένας εκλεκτός και σημαντικός συμπολίτης μας, ο Γεώργιος Κατσατούρας  σε ηλικία 83 ετών.

Γεννήθηκε το έτος 1938 στην Καβησό Αλεξανδρούπολης από φτωχούς, γεωργοκτηνοτρόφους γονείς.

Μετά το τέλος των σπουδών του εργάσθηκε σε διάφορες μεγάλες τεχνικές εταιρείες της εποχής σαν σημειωτής, υπάλληλος λογιστηρίου, προϊστάμενος λογιστηρίου, οικονομικός σύμβουλος, οικονομικός διευθυντής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος, στην Ορεστιάδα, τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα:


-ΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.
-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΡΕΖΟΣ
-ΞΕΚΤΕ Α.Ε.
-ΘΑΛΗΣ ΑΤΕ
-ΕΔΟΚ ΕΤEΡ. Α.Ε. – ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ Α.Ε.

Με τη βοήθειά του εκατοντάδες εργατοτεχνίτες και υπάλληλοι τεχνικών ειδικοτήτων από τον Έβρο δούλεψαν σε διάφορες εταιρείες και έργα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (Σαουδική Αραβία, Λιβύη, Ιράκ, Ιράν κλπ).

Ίδρυσε και διηύθυνε πολλές τεχνικές εταιρείες με πιο πρόσφατες την ΚΤΙΤΩΡ Α.Ε., την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. και την ΘΡΑΚΑΤ ΑΤΕ, καθώς και λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο στην Αθήνα.

Στάθηκε οικονομικός αρωγός σε ιδρύματα, συλλόγους και σωματεία τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και στην Αθήνα.

Κατασκεύασε με δική του χορηγία στη γενέτειρά του, Καβησό Αλεξανδρούπολης, τον περίλαμπρο ιερό ναό των Αγίων Αθανασίου και Αλεξάνδρου, το έτος 2006.

 

Ο I.N. Αγίων Αθανασίου και Αλεξάνδρου στην Καβησό, ανεγερθείς υπό του Γεωργίου Χ. Κατσατούρα εις μνήμη του αδερφού του Αλεξάνδρου. Φωτογραφίες από: Ημερολόγια Καβησού (https://www.facebook.com/mikres.istories.5 )

Χορηγός στο Γυμνάσιο Φερών, από το οποίο αποφοίτησε το έτος 1960. Έλαβε μέρος στη συνάντηση των αποφοίτων της Η’ τάξης της σχολικής χρονιάς 1959-1960 για τα 50 χρόνια από την αποφοίτηση, γεγονός που αποτυπώθηκε στο περιοδικό του Γυμνασίου Φερών «Βηρώνυμο», τεύχος 27.

Από το τεύχος 27 του περιοδικού «Βηρώνυμο» του Γυμνασίου Φερών

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αττικής γης που θα τον σκεπάσει.