BINTEO: Λαθρομετανάστες… αλωνίζουν μέρα μεσημέρι, στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου

BINTEO: Λαθρομετανάστες… αλωνίζουν μέρα μεσημέρι, στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου

Είπαν να… τιμήσουν την χθεσινή επέτειο της 28ης Φεβρουαρίου 2020, όταν οι αστυνομικοί, στρατιωτικοί με την βοήθεια των Εβριτών, απέτρεψαν την μαζική και βίαιη εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Τουρκία, κάποιοι που χθες… αλώνιζαν άλλη μια φορά ανενόχλητοι στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου.

Όπως μπορείτε να δείτε τόσο στο ΒΙΝΤΕΟ που δημοσιεύουμε όσο και στις φωτογραφίες, νεαροί λαθρομετανάστες κυκλοφορούν μέρα μεσημέρι στο χωριό Μεγάλο Δέρειο και περπατούν με όλη την άνεση τους μέσα σε αυτό, συνεχίζοντας την πορεία τους για το εσωτερικό της χώρας με κατεύθυνση προς Κομοτηνή.

Μπορεί ο φράχτης στο νότιο τμήμα να προχωράει, αυτός στις Καστανιές να ενισχύθηκε, ο ανεκδιήγητος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου να επιμένει στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου (ήδη προχώρησε και στο νοίκιασμα 33,5 στρεμμάτων) και να υποστηρίζει ότι αν αυξηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων δεν θα κυκλοφορούν αυτοί ελεύθεροι στα χωριά, αλλά και τώρα το ΚΥΤ Φυλακίου είναι σχεδόν άδειο. Ούτε το 1/3 της δύναμης του δεν είναι γεμάτο και όμως, όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες εισβάλλουν παράνομα είτε μέσω του ποταμού Έβρου είτε μέσω Βουλγαρίας και δεν τους νοιάζει ούτε η ταυτοποίηση, ούτε κάτι άλλο.

Εκμεταλλεύονται αφύλακτα σημεία των ελληνοτουρκικών και ελληνοβουλγαρικών συνόρων και μπαίνουν αβέρτα στον Έβρο, κυκλοφορούν προκαλώντας φόβο και ανησυχία στους κατοίκους των χωριών, ιδιαίτερα αυτών που είναι στον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου και οι άνθρωποι έχουν δικαιολογημένα αγανακτήσει.