Δερμεντζόπουλος: Η θετική εξέλιξη πιστώνεται στους Εβρίτες και στις Εβρίτισσες και μόνο σε αυτούς

Δερμεντζόπουλος: Η θετική εξέλιξη πιστώνεται στους Εβρίτες και στις Εβρίτισσες και μόνο σε αυτούς

Στους Εβρίτες και στις Εβρίτισσες και μόνο σε αυτούς, θεωρεί ότι ανήκει και πρέπει να πιστωθεί η χθεσινή θετική εξέλιξη στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Ο βουλευτής που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ξεκάθαρα και δημόσια κατά της συγκεκριμένης απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και μάλιστα ήρθε πολλές φορές σε αντιπαράθεση μαζί του, ο μοναδικός που βρέθηκε στην πλατεία της Ορεστιάδας ανάμεσα στον κόσμο που διαμαρτύρονταν στις 8 Φεβρουαρίου, με δήλωση του ξεκαθαρίζει ότι: “Δεν πρέπει ναπροτρέχει κάποιος να καρπωθεί νίκες, αφού η θετική παρέμβαση προέρχεται και πιστώνεται στους Εβρίτες και στις Εβρίτισσες και μόνο σε αυτούς. Μάλιστα επισημαίνει ότι: Χαίρομαι για την θετική εξέλιξη αλλά δεν επαναπαύομαι”.
Όλη η δήλωση του βουλευτή Έβρου αναφέρει:
“Από την πρώτη στιγμή καθαρά και δημόσια, σε επικοινωνία με τον κόσμο, σε τηλεδιασκέψεις και συζητήσεις είτε στον Έβρο είτε στην Αθήνα αλλά και πάντα με παρουσία στην αγωνία του κόσμου, για παράδειγμα στην πλατεία της Ορεστιάδας, ήμουν αντίθετος στον αρχικό σχεδιασμό που μας έγινε γνωστός στις 29 Δεκεμβρίου.
Πρώτα απ’ όλα ΠΟΛΙΤΗΣ του Έβρου και μετά ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.
Σήμερα πιστεύω ότι η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μας οδήγησε στη θετική εξέλιξη που προήλθε ως επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου:
«Καμία αύξηση, καμία αναβάθμιση της χωρητικότητας στο ΚΥΤ Φυλακίου»
Μια θετική εξέλιξη που προφανώς δεν επιδέχεται πανηγυρισμούς αλλά προήλθε ως συνέπεια της αγωνίας όλης της τοπικής κοινωνίας.
Από την πρώτη στιγμή αυτό που ζητούσα ήταν η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Κι αυτό επετεύχθη. Η περιοχή μας εδώ και χρόνια δοκιμάζεται σκληρά με το μεταναστευτικό κι αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτό προσπαθούσα να εξηγήσω με επιχειρήματα παντού.
Η ανακοίνωση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται την κοινωνία και γίνεται σήμερα, ένα χρόνο μετά τα επεισόδια της Καθαράς Δευτέρας και της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία. Επεισόδια που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων μας. Τότε που ξετυλίχτηκε ένα κουβάρι αποφάσεων του Πρωθυπουργού, όπως η αποτροπή της απόπειρας παραβίασης των συνόρων μας, η πρόσληψη εκατοντάδων συνοριοφυλάκων, η επέκταση κι επιδιόρθωση του φράχτη.
Χαίρομαι για τη σημερινή θετική εξέλιξη αλλά δεν επαναπαύομαι. Είναι εξάλλου πολλά αυτά που πρέπει να παλέψουμε για την περιοχή μας.
Ας μην προτρέχει κάποιος να καρπωθεί νίκες, η χθεσινή θετική παρέμβαση προέρχεται και πιστώνεται στους Εβρίτες και στις Εβρίτισσες και μόνο σε αυτούς.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΞΑΡΧΗΣ”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*