Σουφλί: Πρόταση ένταξης έργων 5.270.000 ευρώ για αποκατάσταση καταστροφών απ’ τις πλημμύρες, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Χ.Μέτιος

Σουφλί: Πρόταση ένταξης έργων 5.270.000 ευρώ για αποκατάσταση καταστροφών απ’ τις πλημμύρες, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Χ.Μέτιος

Πρόταση προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για ένταξη του έργου «Επείγουσες Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο διαδημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Σουφλίου, μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 11 έως 13 Ιανουαρίου 2021», συνολικού ποσού 5.270.000 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες 2 Μαρτίου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο δήμος Σουφλίου υπέβαλλε στις 25 Φεβρουαρίου την συγκεκριμένη αίτηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και με την υπογραφή του κ.Μέτιου αυτή υποβλήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο. Όπως αναφέρεται:

Σε συνέχεια της θεομηνίας που έπληξε τον Δήμο Σουφλίου από τις 11 έως τις 13 Ιανουαρίου 2021 και την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας :


• των Κοινοτήτων Τυχερού, Φυλακτού και Λύρας της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού και της Κοινότητας Λαγυνών της Δημοτικής Ενότητας Σουφλίου του Δήμου Σουφλίου,
• των Κοινοτήτων Κορνοφωλιάς, Λυκόφωτος και Δαδιάς της Δημοτικής Ενότητας Σουφλίου, των Κοινοτήτων Λαβάρων και Αμορίου της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα και των Κοινοτήτων Προβατώνα και Λευκίμμης της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου
• των Κοινοτήτων Μικρού Δερείου, Κυριακής, Πρωτοκκλησίου και Μάνδρας της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου
• της Κοινότητας Σουφλίου της Δημοτικής Ενότητας Σουφλίου του Δήμου Σουφλίου υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο.
Προκειμένου ο Δήμος Σουφλίου να προχωρήσει άμεσα στην απρόσκοπτη υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών αποκατάστασης, σας αποστέλλουμε συνημμένα πρόταση ένταξης του έργου: «Επείγουσες Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο διαδημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Σουφλίου, μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 11 έως 13 Ιανουαρίου 2021» στη Σ.Α. ΕΠ831 (Φυσικών Καταστροφών) και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι τον Απρίλιο, όταν και πάλι θεομηνία είχε πλήξει τον δήμο Σουφλίου και κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η περιοχή του ορεινού όγκου, πάλι κινήθηκε αστραπιαία η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου, υπέβαλλε ανάλογο αίτημα στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο κ.Μέτιος το ενέκρινε άμεσα και τελικά μέσα στον επόμενο μήνα Μάιο εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης με υπογραφή του υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη, έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου Μικρού Δερείου-Ρούσσας-Γονικού ύψους 4,3 εκατ. ευρώ. Αυτά θα είχαν μάλιστα σχεδόν ολοκληρωθεί, αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση μηνών, λόγω συνεχών προσφυγών του τέως δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού και των δημοτικών συμβούλων του στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουφλί: Άρχισαν τα έργα ανακατασκευής, αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Μικρού Δερείου-Ρούσσας (ΒΙΝΤΕΟ)