Αλεξανδρούπολη: Διαδικτυακή δράση του 4ου Γυμνασίου: «Ζώα συντροφιάς: Έχουμε κι εμείς δικαιώματα!»

Αλεξανδρούπολη: Διαδικτυακή δράση του 4ου Γυμνασίου: «Ζώα συντροφιάς: Έχουμε κι εμείς δικαιώματα!»

Την Παρασκευή 26/2/2021 στο 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης έλαβε χώρα διαδικτυακή δράση στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που υλοποιούνται στο σχολείο μας και του προγράμματος με τίτλο «Ζώα συντροφιάς: Έχουμε κι εμείς δικαιώματα!».

Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την κ. Βαλαβάνη Σοφία,σύμβουλο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και ενεργό μέλος του φιλοζωικού σωματείου «Κιβωτός». Τα παιδιά, αφού ενημέρωσαν την κ. Βαλαβάνη για τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, ως μικροί δημοσιογράφοι της υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα εκείνη τα ενημέρωσε για τη σωστή φροντίδα των ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων και αδέσποτων.

Με το κλείσιμο της εκδήλωσης οι μαθητές και οι μαθήτριες συνειδητοποίησαν για ακόμη μία φορά πως τα ζώα, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, έχουν δικαιώματα και πως αν ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας για την προστασία τους, θα ακουστούμε πιο πολύ!

Ομάδα Έργου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: Κιτσάτη Μαρία, υπεύθυνη καθηγήτρια για την υλοποίηση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Α΄ Γυμνασίου  και Μιντσίδου Μαρία, διευθύντρια

Τη διαδικτυακή δράση μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?list=PLrugAxAK_GyHKFJE9UPyYbh3A-YFyDGNo&v=wKMlpggQSGc&feature=emb_logo

Το βίντεο «Ζώα συντροφιάς: Έχουμε κι εμείς δικαιώματα!», που δημιούργησαν μαθητές/μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο του προγράμματος, στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=CM7NUPN_5O0

Τις υπόλοιπες δραστηριότητες που υλοποιούνται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο ιστολόγιο:

https://blogs.sch.gr/4gymalex/