Αστυνομικοί Ορεστιάδας σε Μαυρίδη: Δεν δεχόμαστε καμιά αύξηση χωρητικότητας στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου

Αστυνομικοί Ορεστιάδας σε Μαυρίδη: Δεν δεχόμαστε καμιά αύξηση χωρητικότητας στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, στο χώρο του Δημαρχείου.

Η συνάντηση που ζήτησε ο κ.Μαυρίδης, έγινε  στο πλαίσιο της δήλωσης της Κυβερνητικής Εκπροσώπου κ. ΠΕΛΩΝΗ Αριστοτελίας καθώς και της κοινής υπουργικής ανακοίνωσης των τριών αρμόδιων υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη-Εθνικής Άμυνας-Μετανάστευσης και Ασύλου, γύρω από τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τα ΚΥΤ – ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.  Φυλακίου Ορεστιάδας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Ένωσης των αστυνομικών Ορεστιάδας:

“Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν τα καίρια θέματα που αφορούν α) τη θετική εξέλιξη που αφορά στην ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί και να επεκταθεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας  και β) η πρόθεση των αρμόδιων υπουργείων για την ενδεχόμενη αύξηση της χωρητικότητας  καθώς και την αναβάθμιση εγκαταστάσεων στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Ορεστιάδας.

Η Ένωσή μας, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των τριών υπουργείων, χαιρετίζει θετικά  την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων όπως η δημιουργία χώρων ως κτήρια διοίκησης και κοινόχρηστων χώρων, τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός), τη δημιουργία μονάδας πρωτοβάθμιας περίθαλψης καθώς και την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας. Εμμένει όμως στην πάγια θέση της για τη μη αύξηση της χωρητικότητας στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Ορεστιάδας.

Ο κ. Δήμαρχος μας τόνισε ότι θα βρίσκετε σε ανοιχτή επικοινωνία με την Ένωσή μας ανάλογα με τις όποιες νέες εξελίξεις-διευκρινήσεις προκύψουν στο μέλλον”.