Αλεξανδρούπολη: Επίκεντρο και το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” στην παρουσία των Αμερικανικών δυνάμεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Επίκεντρο και το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” στην παρουσία των Αμερικανικών δυνάμεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είναι μόνο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται και αυτές τις ημέρες στο επίκεντρο της παρουσίας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες αναχωρούν από εδώ για να πάρουν μέρος στην πολύ μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ «Defender 2021» σε βαλκανικές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το ίδιο συμβαίνει και με το αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, που παίρνει και αυτό μέρος μαζί με το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, τον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, τον ελληνικό στρατό και άλλες υπηρεσίες που εμπλέκονται υποστηρίζοντας την κίνηση των Αμερικανικών στρατευμάτων. Μια επιχείρηση πρωτοφανή για τα δεδομένα όχι μόνο της περιοχής και της χώρας μας γενικότερα, αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής. Όπως βλέπετε, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προσγειώθηκε χθες αυτό το τεράστιο Boeing 767 το οποίο μετέφερε στρατιώτες αλλά και υλικό των δυνάμεων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της άσκησης «Defender 2021».

Στο “Δημόκριτος” είναι γεγονός ότι επιτελείτε κάτι πολύ δύσκολο και σημαντικό τις τελευταίες ημέρες, αφού πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση πολεμικών αεροπορικών μέσων, υλικών και προσωπικού σε ειρηνική περίοδο σε πολιτικό αεροδρόμιο που έχει συμβεί στην χώρα μας. Κι όλα αυτά χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η λειτουργία των τακτικών πτήσεων, των διακομιδών ασθενών, αλλά και των σχολών εκμάθησης χειριστών αεροπλάνων.

Από τον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης, όλα αυτά τα ελικόπτερα των ΗΠΑ που σε αριθμό είναι περισσότερα από αυτά που διαθέτει η χώρα μας, αναχωρούν σταδιακά για τον τελικό προορισμό τους και τα αντιλαμβάνονται οι Εβρίτες να περνούν πάνω από τον εναέριο χώρο τους. Το προσωπικό και τα στελέχη του αεροδρομίου “Δημόκριτος”, με την υψηλή του κατάρτιση έχει εντυπωσιάσει όπως μαθαίνουμε τους Αμερικανούς επιτελείς και τους χειριστές, με την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό του, πράγμα το οποίο ήδη έχει διαβιβαστεί και αξιολογηθεί τόσο στα γραφεία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα όσο και στο Πεντάγωνο. Όλο αυτό το σχέδιο εφαρμόζεται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη  και του προϊσταμένου Αερολιμενικού ελέγχου Σταύρου Καβαρατζή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

Αυτοί βέβαια που έχουν… πάθει πλάκα είναι οι Τούρκοι, οι οποίοι δεν φαντάζονται τι ακριβώς έχει συμβεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και δεν ξέρουν τι μπορεί να επακολουθήσει.