Διδυμότειχο: Ένα από τα “αξιοθέατα” της κεντρικής πλατείας -Λακκούβες και σπασμένα μάρμαρα

Διδυμότειχο: Ένα από τα “αξιοθέατα” της κεντρικής πλατείας -Λακκούβες και σπασμένα μάρμαρα

Το τέμενος Βαγιαζήτ μπορεί να στέκει ακόμα καμένο (σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 4 χρόνια), με την σπάνια παγκοσμίως στέγη του κατεστραμμένη, αλλά η κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου έχει άλλα… αξιοθέατα.

Όποιος περνάει από εκεί, αν δεν… σκοντάψει θα το διαπιστώσει από τον… ήχο και την φασαρία που κάνουν τα αυτοκίνητα που περνούν, αφού τα σπασμένα κομμάτια μάρμαρο κάνουν μεγάλο θόρυβο. Κι αν σταθεί… άτυχος, μπορεί να “φάει” κανένα από αυτά τα κομμάτια που θα πεταχτεί από τις ρόδες των Ι.Χ στο σώμα του.

Θα πει κάποιος ότι όλη η κεντρική πλατεία της “πόλης των κάστρων”, ο Θεός να την κάνει έτσι όπως έχει καταντήσει χρόνια τώρα και με την προηγούμενη δημοτική αρχή του Παρασκευά Πατσουρίδη και με την καινούργια του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, η οποία το μόνο που βιάζεται να κάνει είναι να κόψει 107 πεύκα στον δρόμο προς τον Σιδηροδρομικό σταθμό, χρειάζεται ολοκληρωτική παρέμβαση. Εξ άλλου είναι πολύ πιο εύκολο να… καταστρέφει κανείς, παρά να φτιάχνει και να βελτιώνει.

Μέχρι όμως να λυθεί συνολικά το θέμα με την απαράδεκτη κατάσταση της κεντρικής πλατείας, ας φροντίσουν τουλάχιστον να βρουν μια λύση για την συγκεκριμένη, τεράστια λακκούβα με τα σπασμένα μάρμαρα. Πριν… χάσει κανένας περαστικός το μάτι του από κομμάτια που θα εκσφενδονιστούν ενώ περνούν τα αυτοκίνητα και να χτυπούν.