Τσώνης σε Θεοχάρη: Να λειτουργήσει φέτος οπωσδήποτε ο μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας για είσοδο τουριστών

Τσώνης σε Θεοχάρη: Να λειτουργήσει φέτος οπωσδήποτε ο μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας για είσοδο τουριστών

Να λειτουργήσει οπωσδήποτε φέτος ο μεθοριακός σταθμός στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της Ροδόπης για την είσοδο τουριστών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζήτησε επιτακτικά ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Μάλιστα θέλησε να ευχαριστήσει φορείς και θεσμικούς παράγοντες του τουρισμού και όχι μόνο από την περιοχή μας, που συντάχθηκαν και συστρατεύθηκαν μαζί του και ένωσαν την φωνή και απαίτηση τους να μην συμβεί ότι και πέρυσι, που η μοναδική δίοδος ήταν ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα Σερρών. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

“Το άνοιγμα για την είσοδο τουριστών του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας (Μακάζα) στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα αποτελεί πάγιο αίτημα από την έναρξη της περσινής τουριστικής σεζόν. Μέσα στις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, το καλοκαίρι του 2020 αποφασίστηκε να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο σταθμός του Προμαχώνα. Φέτος όμως είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και έχουμε ως επιπλέον όπλο μας το εμβόλιο. Εκτιμώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να λειτουργήσει και ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας, φυσικά με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Ευχαριστώ όλους τους φορείς και τους θεσμικούς παράγοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για να γίνει η “φωνή” μας πιο δυνατή και να συστρατευθούμε προκειμένου να αναδείξουμε το αίτημά μας – το οποίο ήδη έκανα γνωστό και υπενθύμισα εκ νέου στον υπουργό Τουρισμού κ.Χάρη Θεοχάρη – ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές που θα επιστρέψουν τη διέλευση των τουριστών στην περιοχή μας με ασφάλεια.
Είμαστε σε καλό δρόμο.
Υπενθυμίζω ότι ο οδικός τουρισμός είναι βασικός τροφοδότης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικά με τις παρούσες συνθήκες, λόγω της covid 19.
Περίπου 1,5 εκατομμύριο Ρουμάνοι (σε ποσοστό 70% οδικώς) και άλλοι τόσοι Βούλγαροι ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ. Όσοι ήρθαν οδικώς είχαν ως κύριο σταθμό διέλευσης τους τη Νυμφαία”.