Προκλητικός Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): «Στον Έβρο πέρυσι δεν υπερασπιστήκαμε τους μετανάστες – Κατάπιαμε τη γλώσσα μας»

Προκλητικός Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): «Στον Έβρο πέρυσι δεν υπερασπιστήκαμε τους μετανάστες – Κατάπιαμε τη γλώσσα μας»

Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση του Έβρου πέρυσι τον Μάρτιο έπρεπε να ταχθεί με το μέρος των λαθρομεταναστών και των προσφύγων που ήθελαν να εισβάλλουν ως ασύμμετρη απειλή κατευθυνόμενη από την Τουρκία στη χώρα μας, διατύπωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Αυτό έγινε κατά την διάρκεια παρέμβασης του σε εκδήλωση με θέμα την ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος στα “Παραπολιτικά 90.1”.

Το γεγονός πως η ηγεσία του κόμματος και ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκαν πέρυσι τέτοιο καιρό να προσχωρήσουν στην πατριωτική γραμμή της κυβέρνησης, που αντιμετώπισε με σκληρό τρόπο τους «εισβολείς» στα σύνορα της χώρας και δεν υιοθέτησε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, κατά το κ. Φίλη ήταν μια κίνηση μακριά από τα ιδεώδη της Αριστεράς, δηλαδή τον «διεθνιστικό αλτρουϊσμό», που ο ίδιος την στηλίτευσε με την εξής φράση: «Στον Έβρο κατάπιαμε τη γλώσσα μας και υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος».

Την επισήμανση του αυτή, όπως ακούγεται στο επίμαχο ηχητικό απόσπασπα που αποκάλυψε η εκπομπή Secret του «Παραπολιτικά 90,1» με τον Παναγιώτη Τζένο, την χειροκρότησε, δηλώνοντας «ανακουφισμένη», η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, που συμμετείχε στην ίδια εκδήλωση.

«Να είσαι καλά βρε Νίκο, με ανακουφίζεις τρομερά με αυτό που λες», σχολίασε για να της απαντήσει ο Νίκος Φίλης: «Μα το ζω. Τι να κάνουμε».

 

Ένα σχόλιο

  1. Αφού πουλιούνται όλη

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*