Χρυσοχοίδης: Ετοιμάζει πρόσληψη 240 Συνοριοφυλάκων στον Έβρο, αντί 600 που αρχικά ανακοίνωσε και ακύρωσε

Χρυσοχοίδης: Ετοιμάζει πρόσληψη 240 Συνοριοφυλάκων στον Έβρο, αντί 600 που αρχικά ανακοίνωσε και ακύρωσε

-Θα είναι από τα… ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη στην αυριανή τους συνάντηση;

Την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 240 Συνοριοφυλάκων για το νομό Έβρου, με ειδική προκήρυξη και διαγωνισμό που θα ακολουθήσει, μετά την πρόσληψη 800 επίσης Συνοριακών Φυλάκων που κανένας τους δεν θα έρθει στον Έβρο, ετοιμάζει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Evros-news.gr η Kυβέρνηση.

Tο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μετά την ακύρωση της πρόσληψης 600 Συνοριακών φυλάκων για το νομό Έβρου, από τους 800 που συνολικά θα προσληφθούν αλλά θα τοποθετηθούν οι 500 από αυτούς στα αεροδρόμια και από 100 σε Ροδόπη Καβάλα και Σέρρες, σχεδιάζουν να προσλάβουν 240 νέους Συνοριοφύλακες αποκλειστικά για τον Έβρο. Αυτό θα γίνει με νέο διαγωνισμό και αφού ολοκληρωθεί εκείνος των 800 Συνοριοφυλάκων, που ακόμα ουδείς γνωρίζει πότε θα διεξαχθεί, όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Έβρου Τάσου Δημοσχάκη. Ο οποίος δυστυχώς να θυμίσουμε ότι την απέκρυψε από τους νέους που ενδιαφέρονται και “καίγονται” κυριολεκτικά μαζί με τις οικογένειές τους για τις προσλήψεις.

Η επιλογή τώρα του αριθμού των 240 δεν γνωρίζουμε αν είναι τυχαία, με το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αφού ανακοίνωσε την ακύρωση, με προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, κάτι που γνωστοποίησε με δηλώσεις η Κυβερνητικής εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την 1η Μαρτίου, στη συνέχεια διέρρευσε πως σκοπεύει να επεκτείνει τη χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου κατά 240 φιλοξενούμενους λαθρομετανάστες. Δεν ξέρουμε επίσης αν θα το προλάβει μέσα στο 2021, αλλά αυτοί οι Συνοριοφύλακες για το νομό Έβρου είναι πολύ λιγότεροι και ουσιαστικά το 1/3 από το αρχικό αριθμό των 600 που ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον περασμένο Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη και ουσιαστικά επιβεβαίωσε τον περασμένο Δεκέμβριο στις Καστανιές και τις Φέρες, αλλά το πήρε πίσω.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι προσλήψεις αυτές να είναι και ένα από ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ που θα προσφέρει ο κ.Χρυσοχοΐδης στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη τον οποίο θα συναντήσει αύριο μόνο του στην Αθήνα, αφού ο δήμαρχος αρνείται και πάλι, όπως έκανε επί μήνες με το Νότη Μηταράκη, να να έχει δίπλα του οποιονδήποτε άλλον, όταν συζητάει με υπουργούς της Κυβέρνησης.