Σουφλί: Μέχρι Ρούσσα, Γονικό για να διαπιστώσει τις καταστροφές, πήγε ο Καλακίκος τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικών

Σουφλί: Μέχρι Ρούσσα, Γονικό για να διαπιστώσει τις καταστροφές, πήγε ο Καλακίκος τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικών

Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος υποδέχτηκε τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον πήγε ως την Ρούσσα και το Γονικό, ώστε να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” τις καταστροφές από τις θεομηνίες.

Συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα, κ.  Λαζαρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.  Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς Δημήτρη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δελησταμάτη Βασίλη, ο κ.Τριαντόπουλος είδε από κοντά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν στην περιοχή οι απανωτές θεομηνίες, αλλά και την αξιοποίηση των χρημάτων που διέθεσε πέρυσι η Κυβέρνηση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου 21 χιλιομέτρων. Έτσι ο Γ.Γ.του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να… ζαλίστηκε λίγο από τις πολλές στροφές στον ορεινό όγκο, αλλά αντιλήφθηκε ότι οι χρηματοδοτήσεις που ζητάει ο δήμος Σουφλίου είναι απαραίτητες και επίσης κατάλαβε ποιές δυσκολίες αντιμετωπίζει η περιοχή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε οικισμούς του Δήμου, ο Δήμαρχος κ.Καλακίκος εξέφρασε το χρόνιο πρόβλημα με την ελλιπή αντιπλημμυρική θωράκιση των παραποτάμιων οικισμών του Δήμου Σουφλίου και την ταλαιπωρία που υφίστανται διαρκώς οι δημότες. Ο Γενικός Γραμματέα ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων πολιτών.

Εν συνεχεία, ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Σουφλίου, όπου έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση του  επικίνδυνου οδοστρώματος από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το έργο αφορά αποξήλωση και ανακατασκευή του οδικού δικτύου, με τα αντίστοιχα απαραίτητα τεχνικά όπου απαιτείται, τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και καθαρισμό ταφρών πλευρικά της οδού. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.345.000€ και αφορά 18χλμ. οδικού δικτύου, με την αποπεράτωση να αναμένεται εντός Μαΐου.

Ο Γενικός Γραμματέας διανύοντας το οδικό δίκτυο, διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών  και εξέφρασε τη στήριξή του  για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*