Διδυμότειχο: Επίσκεψη και αυτοψία του Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλου στις πληγείσες περιοχές

Διδυμότειχο: Επίσκεψη και αυτοψία του Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλου στις πληγείσες περιοχές

Τις πληγείσες περιοχές του δήμου Διδυμοτείχου, επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 12 Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα, κ.  Λαζαρίδη.

Ο κ.Τριαντόπουλος συζήτησε με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου ζητήματα αναφορικά με τις καταστροφές και την πορεία των αποζημιώσεων. Σκοπός της επίσκεψης του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών ήταν η παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών για την εκτίμηση της προόδου, με στόχο να συζητηθούν οι επόμενες ενέργειες. Ο κ.Τριαντόπουλος δήλωσε την ξεκάθαρη πρόσθεση του να μεριμνήσει ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων καταστροφών.

Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ Χρήστο Τριαντόπουλο, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Πerifereiak;ow Σύμβουλος κ. Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Πρόεδρος Μεταξάδων κ. Χρήστος Κisσούδης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου Δημήτριος Παναγιώτου και κλιμάκιο μηχανικών.

Με το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του γενικού γραμματέα συνοδεία του Δημάρχου Διδυμοτείχου, σε πληγείσες περιοχές με στόχο την επιτόπια αυτοψία. Μάλιστα ο κ.Τριαντόπουλος αφιέρωσε πολύ χρόνο για να εξετάσει διεξοδικά και να ενημερωθεί αναλυτικά για τις σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή της Πολιάς Μεταξάδων, όπου το νερό παρέσυρε την γέφυρα και έκοψε στη μέση την επαρχιακή οδό που ενώνει τα δυο χωριά.

Άκουσε τον Σωτήρη Γιαίτζή, ιδιοκτήτη επιχείρησης αγροτικών προϊόντων όπου προκλήθηκαν από τα νερά πολύ σοβαρές καταστροφές σε μηχανήματα και εγκαταστάσεις και υποσχέθηκε γρήγορες διαδικασίες για αποζημιώσεις αλλά και για την αποκατάσταση των καταστραμμένων υποδομών στην περιοχή, όσον αφορά την γέφυρα, τον δρόμο αλλά και την αγροτική οδοποιία με τα αναχώματα.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών μίλησε και με τον εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας κατεψυγμένων λαχανικών HELLAS FROST Γιάννη Παυλούδη, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια τόσο σημαντική και ανερχόμενη βιομηχανία σε μια ακριτική περιοχή, που αξιοποιεί με την μεταποίηση την παραγωγή του πρωτογενή τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουφλί: Μέχρι Ρούσσα, Γονικό για να διαπιστώσει τις καταστροφές, πήγε ο Καλακίκος τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικών