Διδυμότειχο: Κάδος ανακύκλωσης… ξεχειλίζει και οι κανονικοί δίπλα είναι άδειοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Κάδος ανακύκλωσης… ξεχειλίζει και οι κανονικοί δίπλα είναι άδειοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Διδυμοτείχου, δίπλα στον πεζόδρομο όπου βρίσκονται γνωστό σούπερ μάρκετ αλλά και καταστήματα που συχνά χρειάζεται να πετάξουν χάρτινα κιβώτια συσκευασιών, υπάρχει μόνο ένας κάδος ανακύκλωσης χαρτιού, με αποτέλεσμα να γεμίζει και να ξεχειλίζει. 

Την ίδια στιγμή, δίπλα ακριβώς υπάρχουν εκτός από τον γνωστό κάδο ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών, 4 κανονικοί κάδοι για τα υπόλοιπα απορρίμματα, οι οποίοι όμως σχεδόν ποτέ δεν γεμίζουν όλοι όπως λένε οι πολίτες που κινούνται στην περιοχή. Έτσι, όσοι θέλουν να πετάξουν χάρτινες συσκευασίες και γενικά χαρτί, βλέποντας τον ένα μόνο κάδο να είναι συνέχεια σχεδόν γεμάτος, για να  μην πέφτουν στο δρόμο, όπως συμβαίνει συχνά, τα πετούν στους άλλους κάδους και έτσι χάνεται πολύτιμο χαρτί προς ανακύκλωση. Αυτό διαπιστώσαμε και χθες Σάββατο με επιτόπιο ρεπορτάζ του Evros-news.gr, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο ΒΙΝΤΕΟ.

Τα συνεργεία που κάνουν αποκομιδή των απορριμμάτων προς ανακύκλωση δεν έχουν εντοπίσει το πρόβλημα, ώστε να ζητήσουν μια διαφορετική διαχείριση των κάδων στο συγκεκριμένο, πολύ κεντρικό σημείο; Να γίνουν δηλαδή 2 οι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και να μειωθούν κατά ένας οι κάδοι για τα υπόλοιπα απορρίμματα, αν υπάρχει θέμα έλλειψης ή χώρου; Τόσο δύσκολο είναι, για να μην παρατηρείται συχνά αυτό το φαινόμενο που βλέπετε και στην φωτογραφία; Δεν είναι και ο… τετραγωνισμός του κύκλου το συγκεκριμένο θέμα.