Ερώτηση Βελόπουλου σε Χρυσοχοίδη, για την εξαίρεση του Έβρου απ’ την πρόσληψη νέων Συνοριοφυλάκων

Ερώτηση Βελόπουλου σε Χρυσοχοίδη, για την εξαίρεση του Έβρου απ’ την πρόσληψη νέων Συνοριοφυλάκων

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, για την εξαίρεση του Έβρου από την πρόσληψη 800 νέων Συνοριοφυλάκων, αν και είχε εξαγγείλει ο ίδιος ότι 600 εξ αυτών θα τοποθετηθούν στον Έβρο, απηύθυνε ο Πρόεδρος του κόμματος “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγκεκριμένα στην Ερώτηση του αναφέρει:

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Τσν κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ:           «Εξαίρεση του Έβρου από την τοποθέτηση νέων Συνοριοφυλάκων»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του Έβρου και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, εξαγγέλθηκε, πρόσφατα, από το υφ’ υμάς Υπουργείο ότι από τους νέους Συνοριοφύλακες, πεντακόσιοι (500) θα τοποθετηθούν στα αεροδρόμια και από εκατό (100) σε Ροδόπη, Καβάλα και Σέρρες. Εντούτοις, στις εξαγγελίες οι οποίες ανακοινώθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από την ηγεσία του Υπουργείου σας, στις 21/10/2020, εξακόσιοι (600) εκ των ανωτέρω προβλέπονταν να τοποθετηθούν στον Έβρο και οι υπόλοιποι σε Ροδόπη και Καβάλα. Συνεπώς, εκ του γεγονότος τούτου και της δυσάρεστης τροπής, που λαμβάνει η ανάγκη μεγαλύτερης ενίσχυσης της εθνικής ικανότητας ελέγχου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων με πρόσληψη προσωπικού, καθίσταται πρακτικά «νεκρό» γράμμα η Εθνική Ασφάλεια στον Έβρο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε στην επικείμενη πρόσληψη των προαναφερόμενων οκτακοσίων (800) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου να εντάξετε και τον Έβρο στις περιοχές υπηρέτησης αυτών και να τοποθετήσετε στην εν λόγω περιοχή τον μέγιστο δυνατό αριθμό Συνοριοφυλάκων, αφού ο Έβρος δέχεται την ισχυρότερη πίεση εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ