Συνεχόμενοι δωρεάν έλεγχοι με rapid test για κορονοϊό, σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί

Συνεχόμενοι δωρεάν έλεγχοι με rapid test για κορονοϊό, σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί

Συνεχόμενοι δωρεάν έλεγχοι με rapid test για ανίχνευση κορονοϊού σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί, θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στο νομό Έβρου.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΚΤΕΛ Έβρου, τον Δήμο Σουφλίου και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό- Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapidtests) για τον κορωνοϊό.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν:

Α) Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, ώρες 9:00 έως 14:00 από  την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο χώρο του ΚΤΕΛ Έβρου – Πρακτορείο Αλεξ/πολης στην οδό Βενιζέλου 33.

Β) Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, ώρες 9:00 έως 13:00 την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο χώρο του Κ.Α.Π.Η.  Σουφλίου

Γ) Το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, ώρες 10:00 έως 14:00 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο χώρο του  AXD/info–kiosk του Εμπορικού Συλλόγου Έβρου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapidtests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση απευθύνεται σε γενικό πληθυσμό και τους υπαλλήλους του ΚΤΕΛ Έβρου και έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*