Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στο πρόγραμμα “TALE OF X CITIES”

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στο πρόγραμμα “TALE OF X CITIES”

Στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab (CoL), μια συνεργασία του Goethe-InstitutThessaloniki, της ArtBOX και της  ΔΕΘ – Helexpo, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην πρωτοβουλία Tale of X cities.

Ένα διαδικτυακό εργαστήριο  ανοιχτών σεμιναρίων αφήγησης, φωτογραφίας, video και podcast για κατοίκους της Βορείου Ελλάδας.

Το Εργαστήριο εστιάζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα, και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, ειδικοί από διαφορετικούς τομείς εισάγουν τους συμμετέχοντες στην τέχνη της αφήγησης ιστοριών με διαφορετικά εκφραστικά μέσα. Στην δεύτερη φάση, οι συμμετέχοντες καλούνται να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, εφαρμόζοντας όσα έχουν μάθει από τους ειδικούς.

Την γενική διεύθυνση του προγράμματος έχουν η Διευθύντρια του Goethe-InstitutThessaloniki, BeateKoehler, και ο υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος του Goethe-InstitutThessaloniki, Άρης Καλόγηρος.

Την επιμέλεια έχει η ομάδα της ArtBOX — ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χρήστος Σαββίδης, η επιμελήτρια Λυδία Χατζηιακώβου και ο θεωρητικός τέχνης Δρ. Σωτήρης Μπαχτσετζής.

Η πρώτη φάση του εργαστηρίου είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν μέσω zoom. Όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα που είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο, το αργότεροέ ως μία ημέρα πριν από την κάθε συνάντηση:https://www.commonlab.info/how-to—tale-of-x-cities.html.

Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα Common Lab:

https://www.commonlab.info/concept.html