Μαρία Γιαλαμά: “Εκεί στον Έβρο”!

Μαρία Γιαλαμά: “Εκεί στον Έβρο”!

 

 

της Μαρίας Γιαλαμά*


Μεγάλη συγκέντρωση έγινε για άλλη μία φορά στην πλατεία Ορεστιάδος, το μεσημέρι της Παρασκευής 12/3/2021 όπου οι κάτοικοι, διατράνωσαν την βούλησή τους, τη παρουσία του Δημάρχου και του Δημοτικού συμβουλίου της πόλεως, των δημάρχων όλων των δήμων του Νομού Έβρου, και φυσικά των Μητροπολιτών, να μην επιτρέψουν την αύξηση χωρητικότητος του ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, του δήμου Ορεστιάδος.

Η κυβέρνηση, εμμένει στην απόφασή της,  μέσω του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, που στην ουσία είναι υπουργός, “λαθρομεταναστευτικής  υποδοχής  και διαχείρισης”, στην επέκταση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, αγνοώντας επιδεικτικά την βούληση των ακριτών.

Παρακολουθώντας κανείς τις  πιεστικές  προσπάθειες του υπουργού, να επιβάλλει την επέκταση του ΚΥΤ, υποψιάζεται ότι κάτι σοβαρότερο  υποκρύπτεται  πίσω από όλη αυτήν την γενικότερη πίεση που ασκείται από την κυβέρνηση

Είναι  βέβαιον πλέον, ότι δεν εκφράζει προσωπικές του θέσεις, αλλά της κυβερνήσεως που μετέχει .

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην όλη αυτή προσπάθεια, στην οποία δίνει το παρόν, επιβολής της επέκτασης του ΚΥΤ, και ο υπουργός προστασίας του πολίτη, δεν έχει μετάσχει ,προκειμένου να εκφράσει την άποψη  της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, καθ ΄ύλην υπεύθυνος μαζί με την στρατιωτική ηγεσία, της φύλαξης των συνόρων της χώρας μας, και της προστασίας της εδαφικής της ακεραιότητος. Η σιωπή αυτή ,ενισχύει τον προβληματισμό, για την πρόθεση της κυβερνήσεως  να πεισθούν οι κάτοικοι, και  να αποδεχθούν ως τετελεσμένο γεγονός, την ίδρυση μιας μουσουλμανικής κωμοπόλεως, αγνώστου προελεύσεως και προθέσεων  κατοίκων.

Στις 5 Μαρτίου ,η συζήτηση που έγινε στην Ειδική διαρκή  επιτροπή Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Ελληνικού κοινοβουλίου, τη παρουσία του  επιτρόπου κ. Μαργαρίτη Σχοινά, αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής επιτροπής, ανεδείχθη ,πέραν πάσης αμφιβολίας ,ο υποκρυπτόμενος στόχος. Πέραν λοιπόν των όσων που ελέχθησαν ,περί μειώσεως των μεταναστευτικών αφίξεων το 2020,κατά 80%,περί αποσυμφορήσεως των νησιών κατά 64%,(με συμφόρηση όμως των υπολοίπων διαμερισμάτων της χώρας),ο κ. Νότης  Μηταράκης επεσήμανε, ότι από το σχέδιο κανονισμού για την διαλογή των παρανόμως εισερχομένων, απορρέουν προβληματισμοί ,ως προς την συσσώρευση μεγάλου αριθμού ατόμων, σε χώρους που καταλήγουν ,κατά πλάσμα δικαίου ,να μην θεωρούνται ευρωπαϊκό έδαφος.

Εν ολίγοις, τόσον ο υπουργός ,όσο και ο εισηγητής της Ν.Δ κ.Μαν. Βολουδάκης ,έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, για την  δημιουργία ζωνών, εντός του Ελλαδικού εδάφους, που ουσιαστικά δεν θα ανήκουν στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση  ,αλλά θα είναι ουδέτερες ζώνες.

Καθίσταται πλέον σαφές σε όλους, ότι η ΕΕ, φροντίζει  μόνον τις ισχυρές χώρες ,της Βορείου  και   κεντρικής Ευρώπης ,προστατεύοντάς τες  και  εξαναγκάζει με το καινούριο Σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου ,τις χώρες εισόδου λαθρομεταναστών ,όπως η πατρίδα μας ,η Ιταλία, η Ισπανία, και λιγότερο η Γαλλία, να <χάσουν εδάφη>, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παρανόμως εισερχομένων.  Βεβαίως, για όσους εξ  αυτών ,κριθούν ως έχοντες δικαίωμα ασύλου, δεν επιβάλλει τον καταμερισμό τους σε όλες τα κράτη μέλη της, αλλά τους <φορτώνει> ουσιαστικά στις χώρες εισόδου τους.

Είναι  πλέον εμφανές, ότι η Ευρωπαϊκή πολιτική για την μετανάστευση, μόνο πολιτική δεν είναι, αλλά αντιθέτως είναι προσπάθεια  διαχείρισης ενός προβλήματος, που δεν δημιούργησε  η ΕΕ, αλλά ανέχεται να διογκούται, λαμβάνοντας  κάποια μέτρα δίκην παυσιπόνου(ασπιρίνης),για την αντιμετώπισή του.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί  το ότι δεν προβλέπονται τρόποι  αποτροπής της λαθρομετανάστευσης, παρά μόνον αποδοχή του γεγονότος της εισόδου τους στην Ευρώπη, ως τετελεσμένου.

Στην προσπάθεια αυτήν  δεν λαμβάνουν οι Βρυξέλλες  υπ όψιν τους ,την διάθεση  και τις δυνατότητες των χωρών υποδοχής, να απορροφήσουν συγκεκριμένο αριθμό αιτούντων την προσφυγική ιδιότητα, αλλά απαιτεί να δεχθούν όσους παραβιάζοντας τα σύνορά τους, εισέρχονται σ αυτές.

Είναι απολύτως λογικό, και άκρως πατριωτικό,  οι κάτοικοι του Έβρου, να   μην αποδεχθούν τέτοιους σχεδιασμούς για  την Πατρίδα τους, πόσο μάλλον να  μην δεχθούν να γίνει ουδέτερη ζώνη, η περιοχή του Βορρείου Έβρου.

Είναι απολύτως παράλογο, να δείχνει ότι δεν μπορεί να κατανοήσει η Ελληνική κυβέρνηση, το επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας, μίας τέτοιας αποδοχής. Είναι αδιανόητο για όλους τους Εβρίτες, η κυβέρνηση, να αποδέχεται το< γκριζάρισμα> περιοχής των Βορρείων συνόρων της Ελλάδος, και την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

Είναι εξοργιστικό, η κυβέρνηση της Ελλάδος, ένός  κράτους έθνους, την παραμονή του εορτασμού των 200 χρόνων, από την Επανάσταση του 1821,να υποδουλώνεται με υπογραφές, της κατ ευφημισμόν πλέον Ευρωπαϊκής Ενώσεως, στα επεκτατικά σχέδια των νεοοθωμανών. Η Χριστιανική Ευρώπη ,τείνει να γίνει μουσουλμανική, κι αυτό απέχει πολύ της βουλήσεως του Ελληνικού λαού.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση, να δείξει ότι είναι πιστή στα  προτάγματα  των ηρώων προγόνων μας, και να μην γίνει υποχείριο για άλλη μία φορά, της αντεθνικής πολιτικής ορθότητος . Άλλωστε, δεν έχει  την έγκριση του Ελληνικού λαού  να προχωρήσει σε Εθνική μειοδοσία. Είναι δεδομένο, ότι σε περίπτωση που ψηφίσει η Βουλή το επαίσχυντο αυτό Σύμφωνο, οι Θρακιώτες θα  εναντιωθούν .

Ευτυχώς για το Έθνος, είμαστε πολλοί ακόμη, που πιστεύουμε σ αυτό που είπε ο  Ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης, λίγο πρίν οδηγηθεί στην αγχόνη  από τους Άγγλους αποικιοκράτες  <Είναι πολύ καλό πράγμα, να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα> .Ευτυχώς είμαστε πολλοί πιστοί στην προγονική επιταγή <Την πατρίδα, ουκ ελάττω  παραδόσω>

* Η Μαρία Γιαλαμά κατάγεται από το Σουφλί και είναι Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας