ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η… άγνοια Μέτιου, το “περιβάλλον” Ζαμπούκη, ο… έξαλλος Μαυρίδης και ο “σωτήρας” Sumus Yiouris

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η… άγνοια Μέτιου, το “περιβάλλον” Ζαμπούκη, ο… έξαλλος Μαυρίδης και ο “σωτήρας” Sumus Yiouris

Ξέρω, ξέρω, ξέρω. Έχετε δίκιο ότι και να πείτε. “Χάθηκε” το ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ που άρεσε και διαβάζατε αρκετοί από σας, αλλά οι εξελίξεις στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου, είχαν προτεραιότητα και επειδή αυτή εδώ η στήλη απαιτεί πολύ χρόνο για να γραφτεί, την παραμέλησα και ζητώ ταπεινά συγνώμη.

Πάμε κατ’ ευθείαν σε δυο-τρία θεματάκια που είχα στο μυαλό μου αυτές τις μέρες. Κάθισα σήμερα το πρωί να ακούσω τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αλεξανδρούπολης, αλλά μπερδεύτηκα. Στο ραδιόφωνο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού συντονίστηκα, αλλά νόμισα ότι άκουγα το… γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου Έβρου, της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και του Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη προσωπικά.

Όχι δεν είχα κάνει λάθος. Δεν ήταν στο μικρόφωνο ο Θανάσης Τσολάκης, ο ιδιοκτήτης τοπικού σάιτ, τον οποίο έχει προσλάβει γραφείο Τύπου από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Επιμελητήριο, χωρίς να ανακοινώσει το παραμικρό στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τις αποδοχές και τον χρόνο πρόσληψης του αν και πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ο επί δεκαετίες φίλος μου αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Τοψίδης.

Κολιός-Τοψίδης για πολλοστή φορά κατά Μέτιου

Εδώ προσλαμβάνει, άγνωστο με ποιες διαδικασίες, παιδιά “κολλητών” και φίλων του στο Επιμελητήριο ο… σύζυγος της κυρίας Νίκης Μουχταρίδου Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης, θα έδινε αναφορά για τον Τσολάκη; Για τον οποίο παρεμπιπτόντως, οι δημοσιογράφοι της Αλεξανδρούπολης δεν βλέπουν να υπάρχει θέμα… δεοντολογίας, επειδή είναι και ιδιοκτήτης τοπικού σάιτ. Μόνο για τον Πιτιακούδη τους… έπιανε ο πόνος.

Ο Πρόεδρος λοιπόν του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ.Κολιός, για πολλοστή φορά είχε καλεσμένο τον πρώην φίλο μου (από τις εποχές που είχε πάρει επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη στην Αθήνα τη διαχείριση δημοτικών αναψυκτηρίων) ή του γραφείου με τις βίζες στην Τουρκία, τον αποτυχημένο υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Τοψίδη και τα… έχωναν στον Μέτιο.

Όπως κάνουν άλλωστε οι δυο τους εδώ και αρκετό καιρό, για το θέμα της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης. Μπορεί προχθές ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να έδωσε εξηγήσεις και να εξήγγειλε συγκεκριμένα πράγματα με μακροσκελή του ανακοίνωση, που μάλιστα ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) κάθισε και τις μέτρησε και τις έβγαλε 1.750, αλλά φυσικά ο Δημήτρης Κολιός δεν έβγαλε χθες και σήμερα κανέναν από την πλευρά της ΔΕΣΜΟΣ ή την περιφερειακή αρχή να μιλήσει.

Τον Τοψίδη είχε πάλι στο μικρόφωνο, για άλλη μια φορά να επιτίθεται στον Μέτιο, με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης όχι απλά να υπερθεματίζει, αλλά να μην κρατάει ούτε τα δημοσιογραφικά προσχήματα. Εδώ μας έλεγε ότι άλλες Περιφέρειες, όπως του Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία ξεκινούν την Μη Επιστρεπτέα 2 ή έχουν πληρώσει ήδη, όταν κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Άγνοια Μέτιου που έβαλε τα τυχερά παιχνίδια λόγω… Τοψίδη

Όπως άλλωστε δημοσίευσε σήμερα το Evros-news.gr, ήδη η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει ξεπεράσει σε ένταξη ωφελούμενων επιχειρήσεων κάθε άλλη Περιφέρεια στην Ελλάδα και ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία. Όμως αυτά είναι… ψιλά γράμματα για τον Δημήτρη Κολιό. Πως θα τα… χώσουμε στον Μέτιο μας ενδιαφέρει ή να βγάλουμε τον Τοψίδη να τον κατηγορήσει μας ενδιαφέρει. Μια φορά άλλωστε έδωσε μικρόφωνο στον Δημήτρη Πέτροβιτς για αυτό το θέμα και… ξεφτίλισε τον πρώην φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ).

Πάντως ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ Κολιός και Τοψίδης (αυτή είναι η σωστή σειρά) για τον Χρήστο Μέτιο, που συνέχεια του επιτίθενται. Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ έχει… άγνοια. Γιατί σε μια κίνηση πολιτικής αβροφροσύνης και θέλοντας να δείξει ότι δεν μπερδεύει την αντιπαράθεση στην Περιφέρεια με τα διαδικαστικά, είχε υπογράψει πριν από καιρό την έγκριση της επένδυσης Τοψίδη στην εταιρεία σίτισης που έχει στο βόρειο Έβρο και μέσω αυτής εισπράττει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από την σίτιση των λαθρομεταναστών σε ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίοιυ.

Κρατική επιχορήγηση 269.000 ευρώ θα πάρει μέσω LEADER ο αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης για την συγκεκριμένη εταιρεία. Μιλάμε για πολλά… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ δηλαδή όπως αποκαλεί τα ευρώ ο Τάκης Τοψίδης. Μπορεί συνέχεια να… βρίζει και να κατηγορεί τον Μέτιο, αλλά ο Χρήστος είναι… ψυχούλα. Γι’ αυτό άλλωστε και ενέταξε στην Μη Επιστρεπτέα νέους ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Έβαλε τους ασφαλιστές, όταν πολλές Περιφέρειες, με πρώτη του Τζιτζικώστα που είναι το… ίνδαλμα του Τοψίδη, τους άφησαν εκτός, όπως και η Κυβέρνηση στην 5η και 6η Επιστρεπτέα, αλλά έβαλε και τα… τυχερά παιχνίδια, θέλοντας να βοηθήσει για δεύτερη φορά, μετά το LEADER, τον πάλαι ποτέ φίλο του Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ). Κι εδώ… κολλάει αυτό που αναφέραμε για άγνοια Μέτιου.

Όταν για να… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ “καταστρέφονταν”

οικονομικά οικογένειες στα “φρουτάκια”

Γιατί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ δεν γνωρίζει ότι ο Τάκης Τοψίδης δεν έχει πλέον, εδώ και πολλά χρόνια μάλιστα, τα μαγαζιά με τα “φρουτάκια”. Ξέρετε, εκείνα που είχε αναδείξει στις εκπομπές του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Εκεί που καταστρέφονταν οικονομικά άνθρωποι και οικογένειες και χάνονταν ολόκληρες περιουσίες (με δική τους σημαντική ευθύνη φυσικά) για να αυξάνει τα… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ του ο Τάκης Τοψίδης.

Που “κόπτονταν” μάλιστα σήμερα για το… καλό των επιχειρηματιών, όπως τον άκουγα να λέει στην εκπομπή του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού. Θα τον άκουγαν και πολλοί επιχειρηματίες που συνεταιρίστηκαν μαζί του τα προηγούμενα χρόνια και θα τους έρχονταν να… σπάσουν το ραδιόφωνο. Γιατί πολύ τον… αγαπούν τον Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) και έχουν τις… καλύτερες των αναμνήσεων από τις συνεργασίες μαζί του.

Μια και αναφέρθηκα πάντως στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ.Κολιό, τι γίνεται στην δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη; Αντί να… φυσάει και να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, αφού η αντιπολίτευση του τέως Βαγγέλη Λαμπάκη έχει… τρεχάματα και σοβαρά μπλεξίματα για έργα και ημέρες της τόσο με την Δικαιοσύνη (ήδη για τα ακτινίδια έχει οριστεί δικάσιμος για τον Μάιο με συγκεκριμένους κατηγορούμενους) όσο και με την Αποκεντρωμένη, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάνει ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ για να… πατάει φρένο.

Το… περιβάλλον Ζαμπούκη μακριά νυχτωμένο

Αλλά έτσι είναι, όταν έχεις γύρω σου ένα περιβάλλον που μόνο σε… γλύφει και σου επαναλαμβάνει πως όλα τα κάνεις άριστα, ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από όσα κάνεις (γράφουμε και καμιά μ… για να περνάει η ώρα) και σε κρατάει αποκομμένο από την πραγματικότητα. Γιατί αυτό κάνουν ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μπόγδης, οι γραμματείς του κ.Γιαννακίδου και Τσακιλδήμη, η υπεύθυνη για τον Τύπου Ιωάννη Γουλιάπση και ο άλλος σύμβουλος του, το νέο “αστέρι”, ο… Τσελεντάκης.

Σίγουρα ο κόσμος δεν αντιδράει ακόμα, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να ασχολούνται ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης και το… περιβάλλον του με τα like στο facebook και δεν γίνει ουσιαστικό έργο, σύντομα βλέπω να αρχίσουν οι έντονες αντιδράσεις. Όχι πως θα φτάσουν στο σημείο οι δημότες να… καίνε και λάστιχα (σαν και αυτά που αλλάζουν τα μηχανήματα του δήμου συχνά-πυκνά)  διαμαρτυρόμενοι, αλλά θα… κουνήσουν μαντήλι.

Τουλάχιστον ο άλλος φίλος μου, ο Βασίλ’ς (όχι δεν “έκοψα” το ήτα (η), αν τον ακούσετε ο δήμαρχος Ορεστιάδας το “τρώει” όταν αναφέρεται στο όνομα του και δεν λέει Βασίλης αλλά Βασίλ’ς) Μαυρίδης, βρήκε το… εχθρό στο θέμα του ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου. Όχι δεν είναι ούτε ο ανεκδιήγητος Μηταράκης, ούτε ο απαράδεκτος Χρυσοχοίδης, ούτε η Κυβέρνηση συνολικά που θέλουν να τα επεκτείνουν και να αυξήσουν την χωρητικότητα τους.

Έξαλλος με την κριτική του κόσμου ο Βασίλ’ς Μαυρίδης

Όσοι του κάνουν κριτική για την αδράνεια μηνών, από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για τις προσωπικές συζητήσεις που είχε όλο το διάστημα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τον ίδιο τον κ.Μηταράκη, τις οποίες αποκάλυψε αφού δημοσιεύθηκε στις 29 Δεκεμβρίου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η κατάπτυστη απόφαση για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Προανήγγειλε λοιπόν μηνύσεις και αγωγές και μάλιστα πως ήδη έδωσε εντολή στους νομικούς του συμβούλους να τις ετοιμάσουν. Τα ίδια θυμάμαι ότι έλεγε και για το Evros-news.gr  και τον Κώστα Πιτιακούδη τον Οκτώβριο του 2018. Μάλιστα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο προανήγγειλε 17 μηνύσεις εναντίον μας, τις οποίες… ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. Το συνηθίζει ο Βασίλ’ς για όσους δεν τον… προσκυνούν και δεν μπορεί να τους ελέγξει.

Αλήθεια, θα μηνύσει και τους βουλευτές Έβρου της Ν.Δ που στην τηλεδιάσκεψη στις 4 Ιανουαρίου του είπαν ότι συζητούσε μόνος του με υπουργείο και Μηταράκη και δεν τους είχε ενημερώσει για τίποτα; Θα μηνύσει και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο που τα ίδια είπε στην συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη και στο περιφερειακό συμβούλιο; Αυτόν θα ήθελε να τον μηνύσει, μια και έτσι θα ικανοποιήσει και το… κουμπαράκι του, τον αποτυχημένο υποψήφιο Περιφερειάρχη Τάκη Τοψίδη.

Μια και όπως συχνά επικαλείται κάνει βόλτες στον δήμο του, γιατί δεν ρωτάει τους πολίτες ποια άποψη έχουν για την στάση του στο συγκεκριμένο σοβαρό θέμα και τους αποτυχημένους χειρισμούς του; Του καταλογίζουν τεράστιες προσωπικές ευθύνες και αυτό όσο και να απειλεί με μηνύσεις και αγωγές, δεν μπορεί να το αλλάξει.

Προσπάθησε… μαυρογιαλούρικα

να οικειοποηθεί την όποια θετική εξέλιξη

Μια και αναφέρθηκα στους βουλευτές Έβρου της Ν.Δ, άκουγα τις προηγούμενες ημέρες τον πρώτο σε ψήφους (πάνω από 17.000 ψήφους πήρε) Τάσο Δημοσχάκη, να έχει πάρει σβάρνα τα ραδιόφωνα και να… αυτοαποθεώνεται ότι έδωσε λύσεις σε προβλήματα. Ξέρετε, ο “εξαφανισμένος” στην περίπτωση του ΚΥΤ Φυλακίου, ο “λιποτάκτης” όταν έγινε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά Μηταράκη στις 8 Φεβρουαρίου που ο αρμόδιος υπουργός ήρθε στην Ορεστιάδα.

Ενώ λοιπόν εδώ και πολύ καιρό όλοι οι θεσμικοί φορείς του Έβρου, με πρώτο τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Θανάση Τσώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τους άλλους βουλευτές, είχαν θέσει στην Κυβέρνηση το πρόβλημα που υπάρχει από το 2018. Με την έλλειψη αποθήκης καυσίμων που δεν επιτρέπει να προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”.

Ήταν μια απαράδεκτη απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κόστισε αρκετά σε απώλεια επισκεπτών στην περιοχή μας. Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να λύσει το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά είναι άγνωστο σε πόσους μήνες θα συμβεί. Τι έκανε ο κ.Δημοσχάκης; Μόλις το πληροφορήθηκε βγήκε στο ραδιόφωνο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού και προσπάθησε να το… οικειοποιηθεί.

Είχε επίσης φροντίσει να ενημερώσει και τον “κολλητό” του Σταύρο Αποστολίδη, στου οποίου την ραδιοφωνική εκπομπή έχει… μόνιμο στασίδι και τον άκουγα και σήμερα, ότι αυτός έδωσε την λύση, κάνοντας ένα τηλεφώνημα στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Μα αφού ήταν τόσο εύκολο, γιατί δυο χρόνια τώρα που είναι Κυβέρνηση το κόμμα του δεν το είχε πετύχει;

Ο Δημοσχάκης ΑΠΕΣΠΑΣΕ στο γραφείo του

τον καλύτερο μηχανικό της Περιφέρειας

Άντε να κάνει ένα τηλεφώνημα και στους αρμόδιους υπουργούς και να πετύχει και την κατασκευή… τελεφερίκ στο Διδυμότειχο, το οποίο είχε προαναγγείλει. Ο άνθρωπος είναι κλασικός… Μαυρογιαλούρος και πολιτικός περασμένων δεκαετιών, ξέρετε τότε που ανακοίνωναν το γνωστό “κατόπιν ενεργειών μου” και προσπαθεί να εμφανιστεί ως “σωτήρας”, μήπως αναστρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον του, λόγω της στάσης του στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου.

Γιατί ήταν “εξαφανισμένος” καιρό και μόλις έγινε η ανακοίνωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη ότι δεν επεκτείνεται η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε εμφανίστηκε. Ο… Sumus Yiouris, για να θυμηθούμε και διάφορα Λατινικά που χρησιμοποιεί για να δείξει ότι είναι… μορφωμένος, όπως και τα “ο υποφαινόμενος” και “ο ομιλών” που συνηθίζει για τον εαυτό του και είναι κατάλοιπα της αστυνομικής του καριέρας.

Ο “σωτήρας” του Έβρου λοιπόν, που… κόπτεται και για την αντιπλημμυρική θωράκιση και μάλιστα κατέθεσε και Ερώτηση στην Βουλή, έχει ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟ εδώ και χρόνια στο βουλευτικό του γραφείο, τον πολιτικό μηχανικό της Περιφέρειας κ.Στογιαννίδη, που θεωρείται από τους καλύτερους και γνώστες των θεμάτων αντιπλημμυρικής προστασίας. Αυτός θα μπορούσε να συντάξει μελέτες, ώστε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και η Περιφέρεια ΑΜΘ γενικότερα, να τις υποβάλλει για χρηματοδότηση.

Όμως ο κ.Δημοσχάκης, που στα λόγια κόπτεται για το συγκεκριμένο ζήτημα, τον απέσπασε στο γραφείο του τον κ.Στογιαννίδη εδώ και χρόνια, την στιγμή που η Αντιπεριφέρεια Έβρου έχει σοβαρό πρόβλημα λόγω έλλειψης μηχανικών και μάλιστα από το Σουφλί και πάνω είναι μόνο ΕΝΑΣ. Κι αντί ένας που γνωρίζει και θεωρείται από τους καλύτερους στο αντικείμενο μελετών για αντιπλημμυρικά έργα να προσφέρει, τον ΑΠΕΣΠΑΣΕ ο… Sumus Yiouris στο γραφείο του για να… πίνει καφέδες και να συζητάει με τους ψηφοφόρους του.

Ο… ΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΗΣ