Δερμεντζόπουλος: Έθεσε σημαντικά ζητήματα των αγροτών του Έβρου, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό

Δερμεντζόπουλος: Έθεσε σημαντικά ζητήματα των αγροτών του Έβρου, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό

Τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, είχε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος και του έθεσε ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, τα ζητήματα που συζήτησε με τον αρμόδιο για τους αγρότες υπουργό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν:
Εντός Μαρτίου οι πληρωμές για συνδεδεμένες ενισχύσεις και ειδική ενίσχυση βάμβακος
Το δίκαιο αίτημα των βαμβακοπαραγωγών για έκτακτη ενίσχυση, σημειώνοντας ότι αυτό συνοδεύεται από στοιχεία για μείωση του φετινού εισοδήματος της τάξης του 30% εξαιτίας του κορονοϊού, με μια ταυτόχρονη αύξηση στο κόστος παραγωγής.
-Την προετοιμασία από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης των προγραμμάτων κατάρτισης για την ενίσχυση Νέων Αγροτών, που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση της 2ης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης στους νέους αγρότες.
Σε ζητήματα που προκύπτουν από την 3η Πρόσκληση του Προγράμματος Νέων Γεωργών (διατήρηση της τυπικής απόδοσης 8.000 ευρώ αντί για 14.000 ευρώ, δυνατότητα αξιοποίησης επίσπορων καλλιεργειών υπό προϋποθέσεις, στρατιωτική θητεία να μην τίθεται ως κριτήριο επιλεξιμότητας υποψηφίων).
Το πότε αναμένεται η νέα προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης
Την ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση για τις δια περιφοράς συνελεύσεις των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων
Χρηματοδότηση των ΤΟΕΒ