Μηταράκης: Εκμαυλισμός συνειδήσεων με πολλά λεφτά (+3.300%) στους ιδιοκτήτες χωραφιών και προχωράει κανονικά η ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Μηταράκης: Εκμαυλισμός συνειδήσεων με πολλά λεφτά (+3.300%) στους ιδιοκτήτες χωραφιών και προχωράει κανονικά η ΕΠΕΚΤΑΣΗ

-Με 1.000 ευρώ το στρέμμα, κατά 3.300% πάνω με τις τιμές που νοικιάζονται τα χωράφια (30 ευρώ το στρ.) οι συμβάσεις μίσθωσης με τους 4 ιδιοκτήτες

Σε ξεκάθαρο εκμαυλισμό συνειδήσεων των ιδιοκτητών χωραφιών που βρίσκονται δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου, προσφέροντας τους πολλά λεφτά για να νοικιάσουν, προχώρησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τελικά πέτυχε τον στόχο του.

Όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ χθες το Evros-news.gr και μετά την ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των συμβάσεων μίσθωσης εκτάσεων 4 ιδιοκτητών χωραφιών, οι οποίοι να επισημάνουμε δεν είναι από το Φυλάκιο, αλλά τρεις εξ αυτών από τον γειτονικό Κέραμο και μία μένει στην Αλεξανδρούπολη, ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης και η Κυβέρνση, προχωρούν κανονικά στην ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΚΥΤ Φυλακίου. Γιατί αυτό αναφέρουν μέσα τα Μισθωτήρια συμβόλαια. “Για την επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ήδη υφιστάμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης».

Προκειμένου να… καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις, ενδοιασμοί ή φόβοι των 4 ιδιοκτητών των συγκεκριμένων εκτάσεων (δεν γνωρίζουμε βέβαια αν υπήρχε κάτι τέτοιο, αφού η τελική τους απόφαση δείχνει πως δεν είχαν τις… ευαισθησίες των συντοπιτών τους που ξεσηκώθηκαν και αντιδρούν), το υπουργείο τους προσέφερε ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ και συγκεκριμένα 1.000 το στρέμμα, όταν στην περιοχή η ενοικίαση για αγροτική χρήση μιας έκτασης, δεν ξεπερνάει τα 30 ευρώ το στρέμμα. Μιλάμε δηλαδή για πάνω από… 3.300% σε σχέση με τις υπάρχουσες τιμές, πήραν από το υπουργείο Μηταράκη οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, όπως έλεγε και ο Σπύρος Καλογήρου στην γνωστή ατάκα της ελληνικής ταινίας. Όταν μάλιστα η ενοικίαση έγινε για 5+5 χρόνια, συνολικά 10, σκεφθείτε πόσα θα πάρουν αυτοί οι 4 ιδιοκτήτες που νοίκιασαν τα 33,5 στρέμματα όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Μιλάμε για 330.000 ευρώ σε 10 χρόνια θα εισπράξουν όλοι μαζί, όταν κανονικά δεν θα έπαιρναν ούτε… 500 ευρώ αν τα νοίκιαζαν για γεωργική χρήση σε κάποιον συντοπίτη τους.

ΙΔΟΥ ΤΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ και οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ:

ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ 1

ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ 2

ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ 3

ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ 4

Αυτό ήταν το τεράστιο δέλεαρ και ο εκμαυλισμός των συνειδήσεων από τους ανθρώπους του Νότη Μηταράκη. Γιατί πλέον θα αρχίσουν αναπόφευκτα και ιδιοκτήτες άλλων χωραφιών που βρίσκονται στην περιοχή να σκέφτονται ενδεχομένως τι θα πράξουν αν υπάρξει νέα πρόταση για μεγαλύτερη επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Από την στιγμή άλλωστε που είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση προχωράει στην αύξηση των χώρων του ΚΥΤ, άσχετα αν δηλώνει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων λαθρομεταναστών στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Να επισημάνουμε ακόμα, ότι η αύξηση του αριθμού στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) δεν θα είναι 240 αλλά 375 άτομα. Γιατί όταν ξαναρχίσει σε λίγες ημέρες να λειτουργεί (μάλλον 28 Μαρτίου), μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν από το καλοκαίρι, ο αριθμός αλλοδαπών μειώθηκε από τους 370 στους 240. Από την στιγμή λοιπόν που ο Νότης Μηταράκης δηλώνει ότι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ θα είναι χωρητικότητας 615 ατόμων, ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ κατά 375 άτομα.

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Προχωρούν την επέκταση στο Φυλάκιο – Δημοσιεύθηκαν ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα μισθωτήρια των χωραφιών (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Ο ρόλος και η στάση Μαυρίδη

Κι εδώ έρχεται για άλλη μια φορά ο ρόλος και η στάση του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Μέχρι αυτή την στιγμή και ενώ το θέμα της υπογραφής ενοικίασης των χωραφιών είναι γνωστό από χθες, δεν υπήρξε καμιά αντίδραση εκ μέρους του. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι τα δύο σάιτ με έδρα την Ορεστιάδα, των οποίων οι υπεύθυνοι είναι υπάλληλοι του κ.Μαυρτίδη στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ για τις αρνητικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ζήτημα. Τα ερωτήματα λοιπόν είναι συγκεκριμένα:

  • Γνώριζε άραγε ότι προχωράει κανονικά η ενοικίαση των διπλανών χωραφιών και θα υπογράφονταν οι συμβάσεις μίσθωσης με 1.000 ευρώ το στρέμμα, όπως και έγινε στις 18 Μαρτίου;
  • Του ανέφεραν κάτι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αρμοδιότητα του οποίου είναι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους στην Αθήνα την Πέμπτη 11 Μαρτίου;

  • Μόνο ο ίδιος το ξέρει, γιατί ΠΗΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στην Αθήνα και συναντήθηκε με 4 υπουργούς. Δεν πήρε κανέναν από την Επιτροπή Αγώνα μαζί του, γιατί λέει αυτόν προσκάλεσε η Κυβέρνηση μόνο. Γιατί δεν απαίτησε να είναι μαζί του ένας ή δυο ακόμη; Όχι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά ένας επικεφαλής δημοτικής παράταξης και ένας ακόμα, π.χ. ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Ζάχαρης.
  • Άρα, ουδείς γνωρίζει, παρά μόνο ο ίδιος και οι 4 υπουργοί, τι ακριβώς συζήτησαν. Γιατί ενημερώνοντας τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την Παρασκευή 12 Μαρτίου, λίγο πριν την εντυπωσιακή σε συμμετοχή κόσμου συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δεν ανέφερε το παραμικρό για το θέμα αυτό. Μόνο ότι θα έρθει στην περιοχή ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης για να… μας πείσει να αποδεχθούμε επέκταση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.
  • Θέλουμε να πιστεύουμε πως ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ, ότι παραμονές της ανάρτησης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των συμβάσεων ενοικίασης των χωραφιών, κάτι που σημαίνει ότι προχωράει κανονικά η επέκταση στο Φυλάκιο, ο δήμαρχος Ορεστιάδας βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Μεθόριος” της Ορεστιάδας και… απείλησε με μηνύσεις αγωγές όσους του κάνουν κριτική για την στάση του επί μήνες στο συγκεκριμένο ζήτημα και την αποτυχημένη-όπως αποδείχθηκε-διαχείριση από τον ίδιο, με προσωπικές επαφές και μόνο όταν υπήρξε αδιέξοδο ζήτησε συστράτευση και βοήθεια. Επαναλαμβάνω, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι συμπτωματικό τοι συγκεκριμένο γεγονός.

Ο κόσμος πάντως του Φυλακίου και όλης της περιοχής βρίσκεται και πάλι… στα κάγκελα με τη νέα εξέλιξη, γιατί απόλυτα δικαιολογημένα θεωρεί ότι κάποιοι από την Κυβέρνηση και κυρίως αυτή η “πολιτική ποντικομαμή” ο Νότης Μηταράκης, τον δουλεύουν. Γι’ αυτό και ετοιμάζονται κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, άσχετα αν η Επιτροπή Αγώνα κινηθεί και αντιδράσει στα νέα δεδομένα.

Για όλα αυτά είχαμε προειδοποιήσει στην LIVE εκπομπή μέσα από την σελίδα του Evros-news.gr στο Facebook που την κάναμε έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΤΟΤΕ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*