Διδυμότειχο: Στους Μεταξάδες τιμούν τους πρώην Δημάρχους και Προέδρους – Ανάρτησαν φωτογραφίες τους στην Κοινότητα

Διδυμότειχο: Στους Μεταξάδες τιμούν τους πρώην Δημάρχους και Προέδρους – Ανάρτησαν φωτογραφίες τους στην Κοινότητα

Στο… χωρίον Μεταξάδες του Διδυμοτείχου, που λέει και το γνωστό θρακιώτικο τραγούδι, τιμούν όσους διετέλεσαν Δήμαρχοι και Πρόεδροι της Κοινότητας τους, αναρτώντας τις φωτογραφίες τους στην αίθουσα όπου συνεδριάζει το συμβούλιο της Κοινότητας τους.

Με μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Κισσούδης και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, τοποθέτησαν σε περίοπτη θέση στη μεγάλη αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου του Κοινοτικού καταστήματος Μεταξάδων, τις φωτογραφίες όλων εκείνων που διετέλεσαν Δήμαρχοι και Πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας από το 1900 μέχρι και σήμερα.
Με πρώτο και καλύτερο φυσικά τον Γιάννη Μαντά ή πιο γνωστό σε όλο τον κόσμο, τον… Γιάννη δήμαρχο, που γράφτηκε και το πολύ γνωστό θρακιώτικο τραγούδι: Στο χωρίον Μεταξάδες Γιάννης δήμαρχος”, οποίος κατείχε την θέση από το 1920 έως το 1923.
Υπάρχουν επίσης οι φωτογραφίες και πολλών ακόμα Προέδρων ή Δημάρχων, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση φωτογραφιών και των υπολοίπων, ώστε αν είναι εφικτό να υπάρχουν οι φωτογραφίες όλων.
Ο Πρόεδρος Γκουγκούδης Ευάγγελος, ο αγαπημένος “Βαγγέλας” των κατοίκων που διετέλεσε από1974 έως1985

Ο πολύ δραστήριος Πρόεδρος των Μεταξάδων Χρήστος Κισσούδης, έγραψε χαρακτηριστικά για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία:
“Το πρώτο μέλημά μας από την ώρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας σαν νέα Τοπική Αρχή, ήταν να αφιερώσουμε τον εαυτό μας στα προβλήματα των συμπολιτών μας και του χωριού μας.
Στις πρώτες σκέψεις μας ήταν να τιμήσουμε όλους όσους διετέλεσαν Δήμαρχοι και Πρόεδροι της Κοινότητάς μας . Τοποθετήθηκαν σήμερα 20/3/2021 σε περίοπτη θέση στη μεγάλη αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου του Κοινοτικού καταστήματος Μεταξάδων, οι φωτογραφίες όλων εκείνων των συμπολιτών μας που διετέλεσαν Δήμαρχοι και Πρόεδροι της Τοπικής μας Κοινότητας από το 1900 μέχρι και σήμερα.
Στο πρόσωπο όλων αυτών εκφράζουμε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη την τιμή και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ίδιους και σε όλους όσοι διετέλεσαν Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι με τους συνδυασμούς τους.
Σε δύσκολους χρόνους με δύσκολες συνθήκες, αφιέρωσαν τον εαυτό τους στον τόπο τους με την προσφορά τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Έβαλαν όλοι τους ένα λιθαράκι στην γραφικότητα, την αρχιτεκτονική, στην ανάπλαση και στη συνέχεια της ιστορικής πορείας του χωριού μας.
Σύσσωμο το Κοινοτικό Συμβούλιο εκφράζει την ευγνωμοσύνη, την τιμή και τις ευχαριστίες του για όλα όσα προσέφεραν στους ιστορικούς Μεταξάδες.
Υ.Γ.: Συνεχίζεται η αναζήτηση φωτογραφιών όσων διετέλεσαν Πρόεδροι της Κοινότητάς μας.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Χρήστος Κισσούδης