Ορεστιάδα: Αύριο Τετάρτη τελικά, η κατάθεση στεφάνων στο χωριό Φυλάκιο, απ’ τους Προέδρους όλων των Κοινοτήτων

Ορεστιάδα: Αύριο Τετάρτη τελικά, η κατάθεση στεφάνων στο χωριό Φυλάκιο, απ’ τους Προέδρους όλων των Κοινοτήτων

Αύριο Τετάρτη 24 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί τελικά η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του χωριού Φυλάκιο Ορεστιάδας, από τους Προέδρους των Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας.  

Η κατάθεση στο Ηρώον του χωριού που βρίσκεται στο επίκεντρο εδώ και μήνες, λόγω της επιμονής της Κυβέρνησης να αυξήσει την χωρητικότητα αρχικά του ΚΥΤ και τώρα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι. Αρχικά είχε αποφασιστεί, στη σύσκεψη που έγινε στο χωριό την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών, να γίνει η κατάθεση την Πέμπτη 25 Μαρτίου. Επειδή όμως ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με την συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θεωρήθηκε ότι δεν θα έπρεπε οι Πρόεδροι κάθε χωριού να μην καταθέσουν στεφάνι εκείνη την ημέρα στο Ηρώον των χωριών τους.

Έτσι αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα… στείλουν το μήνυμα τους από το Φυλάκιο, καταθέτοντας όλοι μαζί στεφάνια στο Μνημείο του χωριού. Όσον αφορά την κινητοποίηση για τις 11 το πρωί της Κυριακής, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια μορφή θα έχει αυτή, αφού η αρχική σκέψη ήταν να γίνει διαμαρτυρία μόνο από τους Προέδρους. Επειδή όμως υπήρξε ενδιαφέρον και ξεσηκωμός από τους πολίτες, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μάλλον αύριο από την Επιτροπή Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη.