Με δράσεις υψηλού συμβολισμού ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Με δράσεις υψηλού συμβολισμού ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά την εθνική εορτή και την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 με λαμπρότητα, με μια σειρά δράσεων υψηλού συμβολισμού, προσαρμοσμένες πάντα στα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.


Υψώνουμε τη σημαία της πατρίδας μας ψηλά!
Σε μια συμβολική κίνηση και προτρέποντας τους δημότες να υψώσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια των σπιτιών τους, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μοίρασε σε συμπολίτες μας 200 ελληνικές σημαίες.
Σημαίες και λάβαρα της Ελληνικής Επανάστασης κυματίζουν στους ιστούς
Τα λάβαρα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κυματίζουν από σήμερα στην πλατεία του Φάρου, δίπλα στο ηρώο της Δόμνας Βισβίζη και στη νησίδα στην ανατολική είσοδο της Αλεξανδρούπολης, σε ένα «μωσαϊκό» τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας.

Φωταγώγηση του δημαρχείου Αλεξανδρούπολης και της γέφυρας Φερών
Το βράδυ της 25ης Μαρτίου το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και η γέφυρα του βυζαντινού υδραγωγείου Φερών φωτίζονται με τα χρώματα της γαλανόλευκης.
Ζωντανεύοντας την ιστορία της Επανάστασης
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στη δράση της Επιτροπής Ελλάδα 2021 : Προβολές σε κτίρια σε 18 πόλεις της Ελλάδας: “Ζωντανεύοντας” την ιστορία της Επανάστασης. Η δράση αφορά την ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν. Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης. Η δράση είχε προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, εξαιτίας όμως των περιορισμών που επιβάλλει η συγκυρία, μεταφέρθηκε στις 8 και 9 Μαΐου.

Όλες οι παραπάνω δράσεις είναι πλήρως εναρμονισμένες με τα ισχύοντα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και μέσα από αυτές στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και υπερηφάνειας πως όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε και ξεπερνάμε τις δυσκολίες.

Σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης