Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συμμετέχει στην εμβληματική δράση projection mapping “Ζωντανεύοντας την ιστορία της Επανάστασης”

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συμμετέχει στην εμβληματική δράση projection mapping “Ζωντανεύοντας την ιστορία της Επανάστασης”

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην εμβληματική δράση projection mapping “Ζωντανεύοντας την ιστορία της Επανάστασης” της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021.

Η δράση αφορά την ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projectionmappingπου έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα υλοποιηθεί με την ευθύνη του Εργαστηρίου Ευφυών Περιβαλλόντων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου της Κρήτης.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης. Οι πόλεις θα είναι: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ναύπλιο, Πειραιάς, Ρόδος, Σύρος. Τρίπολη, Χανιά και Χίος. Η δράση είχε προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, εξαιτίας όμως των περιορισμών που επιβάλει η συγκυρία, μεταφέρθηκε στις 8 και 9 Μαΐου.

Δείτε το σχετικό video εδώ: