Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία ξανακυματίζει σήμερα, 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση, στο Διδυμότειχο

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία ξανακυματίζει σήμερα, 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση, στο Διδυμότειχο

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία ξανακυματίζει σήμερα στο Διδυμότειχο, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου αλλά και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η γιγάντια σημαία μεγέθους περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130 κιλών, προγραμματίστηκε να υψωθεί μπροστά στο δημαρχείο Διδυμοτείχου στα 50 μέτρα, γεγονός που τη καθιστά ορατή από μακρινές αποστάσεις και φυσικά θα φαίνεται και από την Τουρκία, στις πόλεις και τα χωριά της που βρίσκονται απέναντι, κοντά στα σύνορα. Χθες μάλιστα ο ειδικός γερανός που θα την σηκώνει, έκανε τις σχετικές… πρόβες μπροστά από το δημαρχείο της πόλης.

Η εν λόγω σημαία που επιστράφηκε το 2020 στο δήμο Διδυμοτείχου και αφού… περιπλανήθηκε μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης μετά την παραχώρηση της από τον τέως δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, καταγράφηκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και κατείχε το Παγκόσμιο Ρεκόρ το 1998, ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους.

Έτσι και πάλι σήμερα, 25 Μαρτίου 2021 και από τις πρωινές ώρες και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα κυματίζει η γιγάντια γαλανόλευκη σημαία στο Διδυμότειχο, για να φαίνεται χιλιόμετρα μακριά σε Ελλάδα και Τουρκία