Ορεστιάδα: Αλυσοδέθηκαν και… έσπασαν αλυσίδες έξω απ’ το ΚΥΤ Φυλακίου, διαμαρτυρόμενοι για την επέκταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Αλυσοδέθηκαν και… έσπασαν αλυσίδες έξω απ’ το ΚΥΤ Φυλακίου, διαμαρτυρόμενοι για την επέκταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα, συμβολική διαμαρτυρία είχαμε σήμερα στο χωριό Φυλάκιο της Ορεστιάδας, αυτή την φορά από συλλόγους και πολίτες οι οποίοι αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια που επιμένουν για επέκταση του ΚΥΤ η του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ της περιοχής.

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον του χωριού από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρήστο Τυρμπάκη, περίπου 30 άτομα, κάτοικοι του χωριού αλλά και κάποιοι που είχαν έρθει ακόμα και απ’ την Αλεξανδρούπολη, έκαναν πορεία με τα πόδια ή με αυτοκίνητα ως τον χώρο έξω από την είσοδο του ΚΥΤ Φυλακίου. Εκεί σε μια κίνηση που ήθελε να στείλει μηνύματα, αλυσοδέθηκαν αρχικά και μετά… έσπασαν την αλυσίδα πετώντας την.

Οι συγκεντρωθέντες, ανάμεσα τους και οι γνωστοί νομικοί της Αλεξανδρούπολης Ηλίας Ηλιακόπουλος και Πάρης Παπαδάκης (Πρόεδρος του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα) και ο Πρόεδρος του κόμματος ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσομπανίδης και μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Αγώνα ΕΑΚΥΤ, αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο, αποχώρησαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Θεοχαρίδη από την σελίδα ΟΧΙ HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Μπροστά από την είσοδο του ΚΥΤ Φυλακίου υπήρχαν πάντως αστυνομικές δυνάμεις και μια κλούβα των ΜΑΤ, προκειμένου αν υπάρξει ένταση ή κάτι άλλο να επέμβει. Κάτι όμως που δεν χρειάστηκε, αφού οι πολίτες δεν έκανα ν την παραμικρή προκλητική ενέργεια, αλλά απλά διαμαρτυρήθηκαν για την σχεδιαζόμενη επέκταση των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών.