Το Διδυμότειχο γιόρτασε την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Το Διδυμότειχο γιόρτασε την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Με την μεγαλύτερη ελληνική σημαία να δεσπόζει και να κυματίζει εντυπωσιακά από σήμερα το πρωί στον  ουρανό της πόλης και να φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά, πολύ μέσα στην Τουρκία, το Διδυμότειχο γιόρτασε σήμερα την εθνική επέτειο και την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το πρωί έγινε με ειδικό γερανό η ανάρτηση της τεράστιας σημαίας που έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, μπροστά στο Δημαρχείο, η οποία επέστρεψε μετά από χρόνια… περιπλάνησης στην Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Ακολούθησε η Θεία Λειτουργία, αφού έχουμε την διπλή εορτή και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, με την τήρηση φυσικά των απαγορευτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Αθανάσιος Τσώνης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Αναστάσιος Αλεξιάδης και ο Σοφολογιότατος Μουτφτής Διδυμοτείχου  Οσμάν Χαμζά.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων της πόλης, τηρώντας φυσικά όσοι παρέστησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.